“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Author: Főadmin Date: 2023. december 17., vasárnap 10:02

 

 

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

 

A díjátadó ünnepséget Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádsággal nyitotta meg, majd Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke az alábbi szavakkal köszöntötte a résztvevőket:

– „Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre…” Igazi szeretetszolgálatos mondat ez. (…) Jézus elmegy a hajléktalan magányába, az erőszakot, bántást szenvedett szégyenébe, az éhező nyomorába, az elhagyott megalázottságába, az árva reménytelenségébe, a meleg bizonytalanságába, a csekkel alá temetett család szegénységébe, a kicsúfolt gyermek szomorúságába, az ügyetlen kisdiák bátortalanságába, ahogy a túlhajszolt szeretetszolgálati munkatárs fáradtságába is. Tudom, ez a szeretet van a ti szívetekben is. Mert nem csak azt tettétek meg, ami a törvényekben, előírásokban benne van. Többet tettetek meg, mint ami a munkaköri leírásotokban benne van. (…) Mert minél nagyobb körülöttünk a bizonytalanság, a feszültség, annál inkább szükség van szeretetre. A szeretetre, amely többet tesz, mint a törvények, szabályok, követelmények, munkaköri leírások elvárnak. A szeretetre, ami felemel, elfogad, meggyógyít, túllendít, erőt ad, méltóságot hoz, amiért érdemes szolgálni. Ez vagytok ti! Ez a Szeretetszolgálat!” 

  

Az idei esztendő díjazottjai:

Gyurok Ernő (Csopják Attila-díj), Ötvös Erika, Jakab Melinda, Pintér Klaudia (Elnöki Dicséret Érmek), Uzonyi Mónika, Nagy Krisztina, Szentesi Renáta, Brutóczki Csaba (Elnöki Elismerés Érmek), Ráczné Deák Georgina, Soltész Mihály, Nagy Sándorné Anna, Kungler Sándor, Rudiné Balla Judit, Tar Enikő (Elnöki Köszönet Érmek), Csató Kornélia (Ócsai Nagy Pál-díj), Petró Gergely, Abán Csaba (Elnöki Dicséret Érmek), Elamin Mohamed, Molnár Andrea (Baptista Szeretetszolgálat Köszönet Érmek), Gulyásné Andrics Zsuzsanna, Kovács Judit (Minden Tisztelet Érmek).

Az év nevelőtestülete a „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola, valamint a kótaji István Király Baptista Általános Iskola lett.  Az év intézményvezetője elismerést Kékesné Czinder Gabriella és Görömbei Zoltán érdemelte ki.

Miletics Marcell (Cserepka János-díj). Hajdu Rita, Tihanyi Tamás (Elnöki Dicséret Érmek), Zeke Judit, Pintér Péter, Salisoy Bozsena, Kiss Edina, Nagy Csaba, Siklósi Gábor (Elnöki Elismerés Érmek), Nagy Anton, Nagy Tatjána (Elnöki Köszönet Érmek), Szabó Gabriella, Csétainé Dajka Katalin, Najjar Sedi, Györki Mária, Lázár Csilla (Cserepka János Érmek). Révész Szilvia és Révész Lajos (Szenczy Sándor-díj), Szabó Márk, Dr. Varga Éva (Paul Montacute-díjak).

 

Gratulálunk munkatársainknak!

RELATED NEWS

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Lap tetejére