“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Élete végéig nem felejti Tvrtko, mit tett Hollandiában a magyar hentes

Author: Főadmin Date: 2018. december 12., szerda 11:20

 

Budapest – Megérkezett a Cipősdoboz Várhoz a hollandiai magyarok támogatása, akik 225 cipősdobozzal csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz.

 

Vujity Tvrtkót úgy meglepte nemrég egy hollandiai magyar hentes, hogy azt élete végéig emlegetni fogja. Az ATV műsorvezetőjét ugyanis nyáron felhívta a férfi, aki azzal a meglepő ötlettel állt elő: megszervez neki Hollandiában egy előadást.

Tvrtko ugyanis Túl minden határon címmel motivációs előadássorozatot tart a világ minden pontján. „Csodálkoztam, hogy miért tartja ezt ilyen fontosnak, mire azt a választ kaptam, hogy súlyos szenvedélybeteg volt, megjárta az egyik rehabilitációs intézetet, ám kezébe került az egyik könyvem, ami megváltoztatta az életét" – mesélte Tvrtko.  „Megfogadta, ha egyszer kijön onnan, szervez nekem egy előadást."

A férfi később Hollandiába költözött és pár hónappal ezelőtt úgy érezte: eljött az ő ideje. Megkereste a műsorvezetőt, aki már tervezte, hogy Hollandiában tart előadást, sőt egy szuperprofi céggel beszélt is erről, ám végül inkább a teljesen amatőr hentes szervezését választotta.

„Nagyot néztem, amikor először találkoztunk, hatalmas darab, pont úgy néz ki, mint egy kidobó valamelyik zűrös klubban” – mosolygott a tévés. „De úgy éreztem, hogy bíznom kell benne. Nem is csalódtam, nagyon szuper munkát végzett, óriási volt a siker, állva tapsoltak az emberek a rendezvény végén.”

Ezután a hentes megkérdezte a műsorvezetőt, hogy csatlakozhat-e a cipősdoboz akciójukhoz azzal, hogy néhány játékkal teli dobozt hoz Magyarországra a rászoruló gyerekeknek. Tvrtko mondta neki, hogy nagyon örülnének pár doboznak.

„Ma Janecskó Ferenc a saját mikrobuszával megérkezett és 225 cipősdobozt átadott a Baptista Szeretetszolgálatnak” - mondta meghatottan a tévés. „17 gyűjtőpontot nyitott Hollandiában, rengetegen adakoztak. Embermagasnál nagyobb gúlákba tettük a dobozokat, a srác alig fért be a saját kocsijába. Megfogadta, hogy jövőre kamionnal jön. Amikor a Baptista Szeretetszolgálat oklevelet adott neki, könny szökött a szemébe. Azt mondta, hogy most érzi igazán, hogy adni sokkal jobb, mint kapni, és ő büszke arra, hogy adhatott, és büszke minden hollandiai magyarra, aki vele együtt adakozott” – zárta a történetet Tvrtko.

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére