“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Élete végéig nem felejti Tvrtko, mit tett Hollandiában a magyar hentes

Author: Főadmin Date: 2018. december 12., szerda 11:20

 

Budapest – Megérkezett a Cipősdoboz Várhoz a hollandiai magyarok támogatása, akik 225 cipősdobozzal csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz.

 

Vujity Tvrtkót úgy meglepte nemrég egy hollandiai magyar hentes, hogy azt élete végéig emlegetni fogja. Az ATV műsorvezetőjét ugyanis nyáron felhívta a férfi, aki azzal a meglepő ötlettel állt elő: megszervez neki Hollandiában egy előadást.

Tvrtko ugyanis Túl minden határon címmel motivációs előadássorozatot tart a világ minden pontján. „Csodálkoztam, hogy miért tartja ezt ilyen fontosnak, mire azt a választ kaptam, hogy súlyos szenvedélybeteg volt, megjárta az egyik rehabilitációs intézetet, ám kezébe került az egyik könyvem, ami megváltoztatta az életét" – mesélte Tvrtko.  „Megfogadta, ha egyszer kijön onnan, szervez nekem egy előadást."

A férfi később Hollandiába költözött és pár hónappal ezelőtt úgy érezte: eljött az ő ideje. Megkereste a műsorvezetőt, aki már tervezte, hogy Hollandiában tart előadást, sőt egy szuperprofi céggel beszélt is erről, ám végül inkább a teljesen amatőr hentes szervezését választotta.

„Nagyot néztem, amikor először találkoztunk, hatalmas darab, pont úgy néz ki, mint egy kidobó valamelyik zűrös klubban” – mosolygott a tévés. „De úgy éreztem, hogy bíznom kell benne. Nem is csalódtam, nagyon szuper munkát végzett, óriási volt a siker, állva tapsoltak az emberek a rendezvény végén.”

Ezután a hentes megkérdezte a műsorvezetőt, hogy csatlakozhat-e a cipősdoboz akciójukhoz azzal, hogy néhány játékkal teli dobozt hoz Magyarországra a rászoruló gyerekeknek. Tvrtko mondta neki, hogy nagyon örülnének pár doboznak.

„Ma Janecskó Ferenc a saját mikrobuszával megérkezett és 225 cipősdobozt átadott a Baptista Szeretetszolgálatnak” - mondta meghatottan a tévés. „17 gyűjtőpontot nyitott Hollandiában, rengetegen adakoztak. Embermagasnál nagyobb gúlákba tettük a dobozokat, a srác alig fért be a saját kocsijába. Megfogadta, hogy jövőre kamionnal jön. Amikor a Baptista Szeretetszolgálat oklevelet adott neki, könny szökött a szemébe. Azt mondta, hogy most érzi igazán, hogy adni sokkal jobb, mint kapni, és ő büszke arra, hogy adhatott, és büszke minden hollandiai magyarra, aki vele együtt adakozott” – zárta a történetet Tvrtko.

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére