“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista segítség a migránsválság idején

Author: Főadmin Date: 2016. március 01., kedd 12:17

  

 

Simicskó István honvédelmi miniszter megnyitójával veszi kezdetét az a rangos konferencia, amelyen a migrációs válságról beszélnek majd a résztvevők, akik megosztják tapasztalataikat, értékelik a történteket és meghatározzák a legfontosabb teendőket. A plenáris ülést követően a harmadik szekcióban Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője „Baptista segítség a 2015-ös migránsválság idején” címmel tart előadást, amelyben összefoglalja mindazt a tevékenységet, amelyet a segélyszervezet munkatársai végeztek az elmúlt esztendőben Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban. A segélyszervezet részéről Horváth Sándor irányítja azt a munkát is, amely 2016-ban folytatódik, reagálva a legújabb történésekre. A konferencián több más mellett szóba kerülnek a nemzetközi példák, más szervezetek humanitárius tevékenységei, beszélnek hitekről és tévhitekről az iszlám kapcsán, a terrorveszély kezeléséről, az embercsempészetről. Az esemény zárszavát Szpisják József dandártábornok mondja el.    

 

Fotó: Horváth Sándor egy horvátországi menekülttáborban 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére