“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A segélyszervezet munkájáról, a kereszténység helyzetéről

Author: Főadmin Date: 2016. április 15., péntek 13:27

 

Az EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola tanulói közül azok, akiket érdekelt a téma, meghallgathatták csütörtökön Mórocz Borát, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi részlegének munkatársát, aki élvezetes előadásában a segélyszervezet húsz esztendős múltját és tevékenységét mutatta be, majd azokról az országokról beszélt, ahol a keresztények élete veszélyben van. Tájékoztatójában elemezte – több egyéb „forró” térség említése mellett – a közel-keleti, az észak-koreai, a pakisztáni és az iraki viszonyokat, miközben meggyőző és megrendítő képet mutatott be a kereszténységről, a keresztények életéről, hitük vállalásának kockázatairól az említett országokban és területeken. Mórocz Bora már nem először beszélt diákoknak e témákról, korábban Miskolcon tartott hasonlóan sikeres és izgalmas előadást a fiataloknak.   

RELATED NEWS

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

Lap tetejére