“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Author: Főadmin Date: 2023. november 29., szerda 16:51

 

 

Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban. Az összegből azóta a mentőegység egyik speciális gépjárművét alakították át, a támogatás segítségével a felmerülő költségek egy részét sikerült fedezni.

Székesfehérvár nem először nyújt segítséget váratlan katasztrófahelyzetekben, csatlakozva azokhoz a világméretű összefogásokhoz, amelyek szükségesek az ilyen tragédiák során. A város 2019-ben 10 ezer eurós támogatást nyújtott a Notre Dame újjáépítéséhez, az Ausztráliát sújtó 2019-2020-as tűzvész idején ugyancsak 10 ezer eurót ajánlott fel Székesfehérvár, 2021-ben pedig a horvátországi földrengés károsultjai számára indult adománygyűjtés a vármegye székhelyén, amelyhez az önkormányzat 1 millió forinttal csatlakozott.

A segítségnyújtás jegyében nyújtott támogatást a város a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő magyar speciális mentőcsapatnak is a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül. A baptista speciális mentők munkájában egyébként két székesfehérvári szakember is részt vett, parancsnoka idén augusztustól Székesfehérvár díszpolgára.

Köszönjük a támogatást! 

 

Fotó: Balról a két székesfehérvári mentő, Klupács Péter és Pavelcze László, Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Dr. Szilágyi Bélával, a Baptista Szeretetszolgálat elnökével

 

 

 

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére