“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A baptisták is a Jószolgálat-díj mellett

Author: Főadmin Date: 2019. január 25., péntek 11:37

 

Január 31-ig lehet szavazni a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire, hogy ki legyen az év önkéntese és melyik civil közösség kapja meg az elismerést. A díjat 2016-ban a Baptista Szeretetszolgálat részvételével alapították meg.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója, gróf Zichy Mária Terézia emlékére létrehozott díjjal az alapítvány célja a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájának bemutatása, valamint a különböző szociális életpályák népszerűsítése és azok társadalmi elismertségének növelése. A díj jelentőségét mutatja, hogy népszerűsítésében és a megfelelő díjazottak kiválasztásában szerepet vállalt valamennyi Magyarországon működő segélyszervezet. Így a zsűritagok között megtalálható a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat delegáltja is.

A jelölteket öt kategóriában díjazzák majd, az önkéntes kategóriákról közönségszavazás indult január 21-én. A Jószolgálat-díj szakmai zsűrije – amelynek tagja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is – két segítő önkéntest és két civil közösségi kezdeményezést választott ki, akik közül online szavazással dől el, hogy ki kapja a 2019-es közönségdíjat.

A Jószolgálat-díj idei önkénteseinek bemutatását elolvashatja és szavazatát leadhatja január 31-én éjfélig a Jószolgálati díj honlapján ide kattintva. Február 1-jén hirdetnek eredményt.

Hajléktalanokért végzett szociális munka kategóriában, a 2016-2017-es jelölési időszakban Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállójának intézményvezetője volt a díjazott.

 

 


RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére