“WITH FAITH AND COMPETENCE”

„LÉPJ KI A CSÓNAKBÓL!”: emlékezés Szenczy Sándorra

Author: Főadmin Date: 2022. június 09., csütörtök 23:05

 

Az ELTE Lágymányosi Campusán emlékeztek Szenczy Sándorra, a Baptista Szeretetszolgálat alapítójára június 8-án, szerdán. Az eseményen politikusok, közéleti szereplők, egyházi vezetők és segélyszervezetek irányítói is részt vettek.    

  

Az 1965-ben született Szenczy Sándor megtérése után 1993-tól a velencei baptista gyülekezet alapító pásztora volt, ahol imaházat is épített. Huszonhat éve hozta létre a Baptista Szeretetszolgálatot, amely a vezetése alatt több kontinensen dolgozó, több ezer munkatársat és önkéntest foglalkoztató karitatív szervezetté nőtt. Mindig azt vallotta, hogy ő és az általa létrehozott szervezet Istennek szolgál, a szolgálat titka pedig az Istennek való engedelmesség. A magyarországi adományozási kultúra megteremtésének meghatározó alakja volt, nevéhez fűződik például a Cipősdoboz Akció és a Fogadj örökbe! elnevezésű jelképes örökbefogadási program elindítása. Számos elismerés mellett 2015-ben megkapta aö Magyar Arany Érdemkeresztet.   

Utolsó éveit súlyos betegen töltötte, néhány napja helyezték örök nyugalomba. Családja kérésére a budapesti rendezvény nem a gyászról, sokkal inkább alakjának, tevékenységének felidézéséről szólt zenész barátai – Mező Misi, Pintér Béla, Szabó Balázs, Bolyki Balázs – közreműködésével. Az eseményen beszédet mondott mások mellett Alan Donaldson, az Európai Baptista Szövetség főtitkára, aki nemzetközi vezetőként a Baptista Világszövetség nevében is szólt és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. „Ebben a soktudású, és nagyon kevés hitű világban hiszek nyugodtan, biztosan, és rendíthetetlenül. Ebben a világban, amelyben ti is éltek, és azokon az utakon, amelyeken ti is jártok, járok fiatal, erős hitemmel. Mit jelent az, hogy hiszek? Hiszek nem könyveknek és katedráknak, jelszavaknak és filozófiáknak. Nem láttam csodát, és én mégis hiszek”, mondta Kozma Imre.

Igét hirdetett Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is. Az egyházelnök egyebek mellett arról beszélt, hogy Szenczy Sándor a baptisták és a magyarok követe, a szeretet, az irgalmasság és a hit harcosa volt. Szilágyi Béla így fogalmazott: „A mennyeit, az Istentől kapott meghökkentő, hihetetlennek tűnő álmait hozta el hozzánk, a holnap áldásait hozta el nekünk a mába, a jézusi szeretet képviselőjeként”.

„Lépj ki a csónakból”: Szenczy Sándor életének ez volt az egyik jelmondata. Ennek szellemében a megemlékezés résztvevői – több százan – jelképesen, mintegy búcsúként kis papír hajókat bocsátottak vízre a Campus közelében a Dunán.  

 

EMLÉKEZÉS SZENCZY SÁNDORRA A PAX TV MŰSORÁN

 

EMLÉKEZÉS SZENCZY SÁNDORRA - INTERJÚK

RELATED NEWS

A Radnóti Színház emberkereskedelem elleni programunkat támogatta

Budapest - A Radnóti Miklós Színház alkotói közössége egy fesztivál Közönségdíjának összegét ajánlotta fel a Baptista Szeretetszolgálat javára.

Mérlegképes könyvelői állást hirdet a Baptista Szeretetszolgálat

Szervezetünk pákozdi vagy budapesti irodájába keressük az önállóan és csapatban is dolgozni tudó, legalább 3 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakat, teljes munkaidőben.

Jubileumi ünnep a 25 éves Baptista Szeretetszolgálattal

Budapest Aréna, 2022. december 2. A Baptista Szeretetszolgálat két év kihagyás után újra szeretettel vár a BudapestArénába, hogy egy közös ünnepen tekinthessünk vissza a szervezet 25 évére! Ebben segíteni fog Mező Misi és a Magna Cum Laude, Pintér Béla és zenekara, Szabó Balázs, Papp János a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szilágyi Béla a Szeretetszolgálat elnöke de velünk lesz a Baptista Sulik 400 fős kórusa és több meglepetésvendég is!

Lap tetejére