“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tankönyvadományt vett át a Baptista Szeretetszolgálat

Author: Főadmin Date: 2016. szeptember 08., csütörtök 13:11

Az akció keretein belül mintegy hatszáz tankönyvet gyűjtöttek, amelyet 2016. szeptember 5.-én  ünnepélyes keretek közt adtak át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak. 

Hrncsár József, a Speak! nyelviskola alapítója, és Dunay Péter szakmai vezető elmondták: "A Speak! nyelviskola metódusa a beszélt nyelv tanításán alapul, így mi nem használunk tankönyveket az oktatáshoz. Tankönyvgyűjtési akciónkkal viszont szeretnénk azokat a diákokat és iskolákat elérni, ahol egy-egy oktatási anyag vagy munkafüzet elősegítheti az angol nyelv oktatását. 100% beszéd, 0% könyv: ez nem csak egy jól csengő szlogen, hanem a Speak! Nyelviskola oktatási programjának szíve és motorja. Nem vagyunk tankönyvellenesek, de hisszük, hogy angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, a beszédhez pedig mindig legalább két ember kell. Azért indítottuk útjára a Nagy Tankönyvgyűjtési Akciót, mert hiszünk abban, hogy a tankönyvek egy bizonyos pontig fontos útitársai a nyelvtanulóknak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében pedig kötelességünknek éreztük, hogy a begyűjtött könyvek nehéz sorsú, hátrányos helyzetű családokhoz és gyerekekhez jussanak el.”

A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott mintegy 50 tanintézményben és a határon túl lévő partner-intézményekben biztosan jó kezekbe kerülnek a tankönyvek.

A Speak! nyelviskola  jelenleg ötszáz tanulóját 17 csoportban oktatják a beszédcentrikus angol nyelvre. 


Lap tetejére