“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Pályázatok
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány (BSZA)

EFOP-2.2.15-16-2017-00003

A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjának létrehozása,

valamint szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítményeinek infrastrukturális fejlesztése

 

A kedvezményezett neve: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 

 

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

A projekt azonosító száma:  EFOP-2.2.15-16-2017-00003

 

A projekt címe: A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjának létrehozása, valamint szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítményeinek infrastrukturális fejlesztése    

 

A szerződött támogatás összege: 638.145.146 Ft. 

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100 % A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” című projekt keretében a szakmai feltételeket jelentősen javító fejlesztéseket valósít meg az ország több régiójában. Cél egyebek mellett a Fejér megyei Pákozdon egy logisztikai központ, Békésben, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban pedig szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények infrastrukturális létrehozása, illetve fejlesztése. 

 

A projekt tervezett kezdete: A projekt megvalósítási szakasza 2017. október 1-jén indult.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. április 30. 

 

A projekt általános bemutatása:  Pákozdon az új logisztikai raktárbázis alapkövét ünnepélyes külsőségek mellett 2018. szeptember 10-én helyezték el. A pákozdi zöldmezős beruházás része lesz 1700 négyzetméteren egy raktárépület, valamint az ahhoz csatlakozó irodák és az oktatóterem kialakítása. A projekt részeként megvalósuló eszközbeszerzést gépjárművek és karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközök beszerzése jelenti. Az új logisztikai központ a rászorulók gyorsabb és költséghatékonyabb elérését, krízishelyzetekben pedig a humanitárius gyorssegélyezést segíti a jövőben amellett, hogy a növekvő raktárkapacitás révén lehetőség nyílik nagyobb mennyiségű adományok fogadására és továbbítására is. 

Bükkszentmártonban cél a meglévő épület mellett egy akadálymentes közösségi tér kialakítása, mozgáskorlátozott WC-vel és mosdóval, főként a nevelőszülői hálózat tagjainak nyári táboroztatásához. 

Miskolcon cél a jelenlegi női lakóotthon mellett egy hasonló rendeltetésű épület felújítása, kialakítása olyan rászorulók részére, akik más szociális intézményi ellátásra nem jogosultak. (Bántalmazott nők, emberkereskedelem áldozatai, stb.)

Mátészalkán felújításra kerül egy raktárépület, amely a szervezet kelet-magyarországi elosztó és gyűjtőközpontja lesz. Ezen felül a Viharsarokban egy már meglévő Shelter-ház felújítása történik meg. 

Az eszközbeszerzés során  gépjárművek, karitatív segélyezésre, menekítési célokra alkalmas eszközök beszerzése történik meg. 

 

Kapcsolatfelvétel: 

Hári Tibor, az –EFOP-2.2.15-16-2017-00003 számú projekt szakmai vezetője: hari.tibor@baptistasegely.hu

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi titkára: david@baptistasegely.hu

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány telefonszáma:  +36 1 466 59 78

 

Hírek, projekt aktualitások: 


2017. június 21-én, szerdán Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára együttműködési megállapodást írtak alá. Ennek lényege, hogy megerősítették: folytatódik az a munka, amit a segélyszervezet a Karitatív Tanács tagjaként a minisztériummal karöltve végez a szociális szempontból nehéz helyzetbe került egyének, családok és közösségek, adott esetben más országok polgárainak megsegítéséért.   

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Karitatív Tanács együttműködési szándéknyilatkozatának aláírására azon  a sajtótájékoztatón került sor, ahol a résztvevők bejelentették: a Baptista Szeretetszolgálat a Karitatív Tanács tagjaként 638 millió forintot nyert el  infrastrukturális beruházások megvalósítására.

 A segélyszervezet a világ számos országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programot szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára, így könnyítve nehéz helyzetükön, lehetőséget biztosítva számukra egy emberibb élethez. A szeretetszolgálat célja – származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül – a hazánkban és más országokban élő rászoruló emberek lelki és anyagi szükségleteinek alkalmi és rendszeres betöltése.

 A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány tevékenységi köre a humanitárius segítségnyújtástól a katasztrófamentésen, a hátrányos helyzetű romák, menekültek, drogfüggők megsegítésén át a fogyatékkal élők rehabilitációs programjáig (FLAME program) számos egyéb humanitárius és fejlesztési szakterületet fog át: rászorulók támogatása, katasztrófa sújtotta személyek támogatása, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, üdültetés, menekültek támogatása, integrációja, emberkereskedelem elleni küzdelem.

Az alapítvány célja – az alapító okirat tanúsága szerint – kezdetektől fogva az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön. Az első ötezer forintos adomány óta eltelt hosszú évek alatt a Baptista Szeretetszolgálat mára az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté érett.

Ez a munka minap újabb nagyszerű lehetőségeket kapott a Gondviselőtől, ez a magyar kormány közreműködésével, európai uniós projekt (EFOP-2.2.15-16-2017-00003) segítségével, nyertes pályázatokban valósulhat meg a közeli jövőben. Cél egyebek mellett a Fejér megyei Pákozdon egy logisztikai központ, Békésben, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban pedig szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények infrastrukturális létrehozása, illetve fejlesztése.

 


 

A pákozdi logisztikai központ alapkövét 2018. szeptember 10-én tettük le. 

Az alapkőletételi ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára emlékeztetett: a kormány a karitatív tanáccsal közösen elhatározta, az egész országot lefedő hálózatot építenek ki, hogy akár bel-, akár külföldön van katasztrófahelyzet, hatékonyan tudjanak segíteni. Erre a célra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) 4,5 milliárd forintot fordítanak, s ennek részeként jön létre a logisztikai bázis.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy a karitatív területen három fontos változtatást kellett megtenniük 2010 óta. Egyrészt az adományokat terhelő áfát megszüntették, másrészt a visszaélések megszüntetése érdekében külön bankszámlaszámokat és telefonon hívható segélyszámokat hoztak létre, végül pedig a karitatív tanácsot alkotó hat tagszervezet és három külsős szervezet együttműködése révén ma már összehangoltan tudnak segíteni az egész országban.
Tessely Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő közölte, hogy a Baptista Szeretetszolgálat az új pákozdi létesítményre 354 millió forintot fordít, míg az elnyert forrás további részéből Békésben, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények fejlesztését valósítja meg. A képviselő beszélt arról is, hogy az 1700 négyzetméteres raktárépület mellett adománygyűjtő pont, illetve munkatársak, önkéntesek képzését szolgáló oktatási központ is létesül. Összességében a központban 8-10, míg a raktárban 3-4 munkavállaló fog dolgozni.
Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára felemelőnek nevezte azt, amit a szeretetszolgálat munkatársai végeznek hazánkban és szerte a világon. Jelezte, hogy naponta 15 ezer rászoruló nappali ellátását végzik, évente több tonna élelmiszert osztanak szét Magyarországon, de jelen vannak Kárpátalján, Csángóföldön, Dél-Amerikában és a cunami sújtotta térségekben is.
Az államtitkár kiemelte, hogy a mára az egyik legnagyobb magyar segélyszervezetté nőtt Baptista Szeretetszolgálat esetében a segélyezés milliárdokban mérhető évente.
Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványának elnöke azt mondta, hogy az 1996-os alapításkor még nem gondolták, hogy „ebből a kevésből sok lesz", és a szeretetszolgálat világmisszióvá válik. „A lehetetlen lehetségessé vált", fogalmazott hozzátéve: eddigi tevékenységüket még hatékonyabban tudják majd végezni, ha egy év múlva elkészül a logisztikai központ.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója elmondta, a projekt részeként mintegy 127 millió forintból gépjárműveket és karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközöket is beszereznek.
Az 1996 áprilisában alakult Baptista Szeretetszolgálat napjainkban közel háromezer munkatárssal és több száz önkéntessel végzi tevékenységét országszerte és a világ számos országában. A HUBA Rescue 24 speciális mentőcsapatuk a világ bármely válságövezetében 24 órán belül képes megkezdeni a segítségnyújtást. A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2018-2019-es tanévben 50 oktatási intézményben csaknem 15 ezer diák kezdte meg a tanévet. A hajléktalan ellátás területén az ország egyik legnagyobb fenntartójaként 800 állandó és további 250 krízis férőhellyel gondoskodnak a fedél nélkül élő emberekről.

 


 

A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek 2019. április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.    

 

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója felidézte: az ingatlant annak idején egy magánszemély, Varsányi Zoltán szegedi vállalkozó hagyatékozta a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványra. A bükkszentmártoni házban azóta rászoruló nagycsaládok, többségükben nevelőszülői tevékenységet végző szülők és gyermekek kaptak elhelyezést. A jelenleg megvalósuló fejlesztés nyomán lehetőség lesz egy tágasabb közösségi tér kialakítására, épül mellette egy akadálymentesített vizes blokk, így a fogyatékkal élők is részt tudnak majd venni a közös programokon.

Az ünnepségen mások mellett részt vett Liktor Róbert polgármester is, aki a településről és a környezet szépségeiről beszélt a rendezvényen megjelenteknek, majd átadta azt a könyvet, amely Bükkszentmártont és a környező településeket mutatja be. Bükkszentmárton háromszáz lelkes község Heves megyében, a bélapátfalvai járásában, Egertől 24 kilométernyire. A polgármester elmondta, szívesen látják a túrázókat, pihenni vágyókat.

A bükkszentmártoni Rákóczi utcában, a tizenkét főt fogadni képes ingatlanban már elbontották a korábbi épületrészeket, a fészerek maradványait, amelyek helyén megépül a korszerű közösségi tér, raktár és az akadálymentesített vizes blokk. A munkáltokat a Jánosik és Társai Kft. végzi, a munkálatokkal előre láthatóan nyár elején végeznek.

A fejlesztés „A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjának létrehozása, valamint szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítményeinek infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű EFOP-2.2.15-16-2017-00003 azonosító számú projekt alapján valósul meg. 

 


 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány projektjének keretében adták át 2019. június 13-án, csütörtökön a segélyszervezet mátészalkai regionális logisztikai központját.

Az összesen mintegy 638 millió forint támogatási összegű projekt megvalósítása 2017. október 1-én kezdődött. A projektben a Fejér megyei Pákozdon egy 1700 négyzetméteres – irodákat és oktatótermet magában foglaló – logisztikai központ épül, Mátészalkán egy regionális adományraktár, Miskolcon és Békésen egy-egy női lakóotthon újult, illetve újul meg, míg Bükkszentmártonban egy – a rászoruló családok által igénybe vehető – táborhely felújítása folyik.  

Mátészalka a Baptista Szeretetszolgálat Magyarország legkeletibb részén fekvő bázisa, a közelben több baptista fenntartású szociális és oktatási intézmény és szolgálat működik. Ezen intézményeken keresztül a térségben erős a karitatív tevékenység, a szolgálatok közvetítésével sok rászorulóról kap a szervezet információt, megkeresést, valamint jelentős adományozási felajánlás is keletkezik. A projekt keretében a kiválasztott, Cserepeshegy utcában lévő ingatlanon mintegy 16 millió forintból költséghatékonyan valósulhatott meg egy kisebb, 182 négyzetméter alapterületű raktár kialakítása, berendezése, felszerelése. Ez lesz a szervezet gyűjtő- és elosztópontja, amely bázissal könnyen elérhetőkké válnak a kelet-magyarországi, de akár a határon túli – kárpátaljai és erdélyi – rászorulók is.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket, beszélt a segélyszervezet tevékenységéről, a megvalósuló projektről. Elmondta, a szervezet 2011 óta tagja a Karitatív Tanácsnak, s azóta a jelenlegi az első olyan jelentős pályázati program, amellyel komolyan fejleszthető a segélymunka hatékonysága.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke az alázat, az irgalom és a szeretet fontosságát hangsúlyozta, kijelentve, a segélyszervezet e fogalmak alapján végzi tevékenységét. „Nagyon örülök annak, hogy Isten ezt lehetővé tette”, jegyezte meg, majd pozitívnak értékelte a kormánnyal való együttműködést. „Munkatársaink több ezer embert érnek el ebben a térségben is a házi segítségnyújtással, szociális étkeztetéssel, oktatási programjainkkal, annak érdekében, hogy ez a régió fejlődjön, és minél többet visszakapjanak azok is, akik adnak nekünk. Mátészalkai bázishelyünkre bárki bekopoghat, segítünk: adománnyal, oktatással, munkával, attól függ, kinek mire van szüksége. De úgy véljük, hogy a rászorulók élethelyzetén tartósan azzal lehet javítani, ha értéket közvetítünk, lelki többletet nyújtunk, amihez akkor is ragaszkodhatnak, belekapaszkodhatnak az emberek, amikor nehéz helyzetben vannak.”

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár arról szólt, hogy az avató ünnepség résztvevő ismét tanúi lehetnek a segítő szándékot követő tett megvalósulásának, s a fejlesztéssel nem csak a Baptista Szeretetszolgálat és Mátészalka, de az ország is gyarapodott. Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány jelentős összeget különített el karitatív fejlesztések támogatására. „Ne szeressünk szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal, s most ennek lehetünk tanúi”, idézett a Szentírásból Vitályos Eszter. Így folytatta: „A magyar kormány felkarolta a karitatív szervezeteket, 4,5 milliárd forintnyi pályázati felhívást tett közzé a szociális ellátásban feladatokat vállaló egyházi fenntartású intézményhálózat számára. Hálásak vagyunk, hogy vannak olyan szervezetek, amelyek az emberi életre valódi kincsként tekintenek és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezeket a kincseket minél tovább meg tudjuk őrizni.” Az államtitkár újságírói kérdésre elmondta, a jövőben is azért fognak küzdeni, hogy a következő 7 éves uniós büdzséből minél több jusson hasonló célokra, mert valamennyivel csökkenni fognak a szociális területekre felhasználható források, majd gratulált a mátészalkai megvalósításhoz.

A Magyarországi Baptista Egyház nevében Mészáros Kornél főtitkár szólt.  „Ahogyan Mátészalka felé tartottam egy gyerekkori emlékkép jutott eszembe. Édesapám a város baptista lelkésze volt, a József Attila utcában laktunk, s volt egy szobánk, ami tele volt ruhákkal. Jöttek emberek, turkáltak benne, vittek el belőle, aztán érkeztek a segélyadományok és ismét roskadásig tele volt a szoba. Az 1970-es Tiszai árvíz után, sok embernek semmije nem maradt, a legkisebb segítség is becses volt. Az itteni polcokon sokkal rendezettebbek a dobozok, mint annak idején nálunk voltak, s hála az Istennek, ma is vannak adakozó lelkű emberek, akik szívükön viselik a városban élő rászorulók sorsát.”

Kovács Sándor országgyűlési képviselő a nehéz helyzetben élők segítésének fontosságát hangsúlyozta, rámutatva, a karitatív szervezetek egy „másik szemüvegen át” is képesek látni az emberek szociális problémáit. „A térségben legalább nyolcféle hátránykompenzációs-, oktatási-, szociális projekt fut, hasznos lenne a szakembereknek a tapasztalataikat megosztaniuk egymással” tette hozzá.

Az elhangzottak után az ünnepség díszvendégei átvágták a Cserepeshegy utcában lévő adományraktár nemzeti színű szalagját.

 


 

 

 

 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány felavatta új logisztikai központját

 

Európai Uniós forrásból újult meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány hálózata. A projekt keretében Pákozdon felépült egy logisztikai bázis, felújításra került további négy épület, karitatív célú eszközök, járművek beszerzése valósult meg. A fejlesztéseknek köszönhetően javult a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízis helyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége. A fejlesztésre a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 638,15 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.  

Az EFOP-.2.2.15-16 A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében című Felhívás keretében a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 638,15 millió Ft összegű támogatást nyert el. A támogatás segítségével „A Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjának létrehozása, valamint szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítményeinek infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány részére új  raktárbázis épült fel Pákozdon, amely ezután országos logisztikai és koordinációs központ és a helyi és környékbeli karitatív feladatellátás, valamint az önkéntesek bázisa is egyben. Az új központban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé vált, így a logisztikai központ a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vészhelyzeti bázisaként is működik. Békés és Miskolc településeken meglévő női lakóotthonok felújítása-átalakítása történt meg, Bükkszentmártonon a segélyszervezet táborhelye született újjá, míg Mátészalkán regionális raktár újult meg és alakult át.

A fejlesztés eredményeként ezután egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben elérhető a karitatív és katasztrófa-helyzeti humanitárius szolgáltatások biztosítása, de az infrastrukturális fejlesztés következtében  várható az ellátás színvonalának növekedése is.

Az EFOP 2.2.15-16-2017-00003 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 638,15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg 2017. október 1.-től mintegy 30 hónapon át.

 

További információ kérhető: Hári Tibor

 

Elérhetőség (hari.tibor@baptistasegely.hu 06-20-947-5004)

 Hit és szakértelem: korszerű logisztikai központ a segélyezés érdekében

 

2020. március 4-én ünnepélyes külsőségek mellett avatták fel a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány újonnan épült logisztikai központját a Fejér megyei település melletti ipari parkban.

Az eseményen, az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a szeretetszolgálat a szükséget szenvedő emberek életét változtatja meg, hittel és szakértelemmel segít a rászorulókon Magyarországon és a határon túl egyaránt. A raktár megépülésével és az eszközpark bővítésével jelentősen javul a szervezet karitatív tevékenységének hatékonysága, így a hátrányos helyzetű családok reintegrációjának lehetőségei is szélesednek. Az államtitkár felidézte: a segélyszervezet 638 millió forint európai uniós pályázati forrást nyert el szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények megújítására és bővítésére. Pákozd mellett más helyszíneken, Békésen, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban is voltak hasonló fejlesztések, amelyek egyformán a magyarországi rászorultak megsegítését szolgálják.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke a pákozdi ünnepségen kiemelte: a kormány 4,5 milliárd forinttal támogat kilenc karitatív szervezetet céljaik elérésében. Ezek közül hét keresztény, egy izraelita, illetve a Magyar Vöröskeresztet is segítik, hogy raktárakat, szociális intézményeket építsenek és újítsanak fel szerte az országban. Az államtitkár megemlítette az is, hogy az Európai Unió 2021 és 2028 közötti támogatási időszakában nagyságrendileg ötmilliárd forintnyi anyagi segítséget terveznek biztosítani a karitatív szervezeteknek további terveik megvalósításához. Soltész Miklós elmondta, 2010 óta hat karitatív szervezet több mint 1 milliárd 650 millió forint értékű árut juttatott el 650 ezer embernek. Örömét fejezte ki annak okán, hogy a különböző élelmiszerláncok felajánlásaikkal egyre inkább támogatják az ilyen szervezetek munkáját.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormánymegbízott köszöntőjében ezt követően kiemelte, az újonnan épült logisztikai központ korszerű hátteret biztosít a baptisták humanitárius feladataihoz, az adománygyűjtő pont pedig a térség rászorulói mellett nagy segítséget nyújt a rászorulók gyorsabb eléréshez krízishelyzetekben.
Hári Tibor, a projekt szakmai vezetője, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója beszámolójában elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert forrásból az 1700 négyzetméteres raktár mellett egy oktatási terem és irodák létesültek. A projekt keretében gépjárműveket, raktári berendezéseket, karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközöket is beszereztek. Közölte: Békésen megújult egy női lakóotthon, Mátészalkán regionális logisztikai központ létesült, Miskolcon kibővült a szenvedélybeteg nők rehabilitációs lakóotthona, Bükkszentmártonban pedig a nevelőszülői hálózatban lévő szülők és gyerekek ideiglenes elhelyezésére szolgáló épület újult meg és bővült ki. 

Szilágyi Béla, a szeretetszolgálat alelnöke azt az időt idézte fel, amikor a Velencén alapított szervezet csaknem 25 éve először egy kisteherautónyi segélyt vitt a balkáni háború áldozatainak, karácsony előtt pedig néhány száz nyugatról érkezett cipősdoboz ajándékot osztott szét a környékbeli nagycsaládosoknak. A kezdeti lépéseket egyre bátrabb tettek követték, s az alapító Szenczy Sándor álma valóra vált.

 

 

(Fotó galéria: baptistasegely.hu/hirek)

 

 

 

Átadtuk a segélycsomagokat 

 

Pákozdon, ahol március első napjaiban avattuk fel a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központját, jelenleg hét család részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben. 2020. május 8-án részükre adott át tartós élelmiszereket tartalmaz csomagot – gyermekenként egyet-egyet – Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója és Kardos Ádám polgármester.  

 

 

 

Lap tetejére