“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Önkéntesek és szolgálat: sikeres táborzárás Tahiban

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 13., vasárnap 00:05

 

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat szeptember 9 és 13 között táborba várta önkénteseit Tahiban. A szervezők olyanok jelentkezését várták, akik korábban is vállaltak, vagy „újoncként” a tábort követően szívesen vállalnak szerepet karitatív, oktatási és szociális munkában. A tábor ehhez kívánt felkészítést nyújtani. A hallgatók játékos, kötetlen, tréning jellegű foglalkozásokon, szituációs játékokon keresztül, tapasztalt vezetők személyes tolmácsolásában ismerhették meg az egyház és a szeretetszolgálat misszióját, értékeit, célkitűzéseit, valamint az önkéntes tevékenység szervezésének részleteit, miközben megtapasztalhatták a közös segítő munka örömeit és nehézségeit. A képzéshez megfelelő technikai feltételek szolgáltattak professzionális hátteret.  

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei, a különböző szakterületek képviselői tartottak előadásokat és gyakorlati bemutatókat. Gál Dávid nemzetközi igazgató és Kim Bora kommunikációs munkatárs az önkéntességről, Serafin József szociális módszertani vezető a szociális tevékenységről, Kondor Attila fejlesztési vezető a karitatív munkáról, Szabó Csaba oktatási igazgató az oktatásról, De Coll Ágnes programvezető az emberkereskedelem elleni küzdelemről, Kovács Gábor biztonsági szakember a szeretetszolgálat akcióiról, Szilágyi Béla alelnök a külföldi missziókról, Miletics Marcell intézményvezető az Utcafrontról, Hegedüs Ádám a Cipősdoboz-akcióról beszélt.

Az önkéntes tábor programja szombaton a gyakorlati bemutatókra helyezte a hangsúlyt. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója mellett Berényi Richárd tartott emlékezetes bemutatót arról, miként kell bánni egy magáról alig tudó hajléktalannal. A közfoglalkoztatási programokról Kutiné Ádám Szilvia szólt, míg az árvízi védekezés gyakorlati fogásait a Wolf Önkéntes Tűzoltók tagjai mutatták be és gyakoroltatták a program résztvevőivel: „élesben”, a Duna-parton is.   

A tábor zárásaként Ghyczy Gellért programvezető értékelte a feladatok végrehajtását, méltatta az önkéntesek hozzáállását és megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a sikerhez. A szigorú, precíz szervezés és tévedést kizáró végrehajtás elsősorban a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának, Horváth Sándornak, Vigh Attilának, Kovács Gábornak és Herczeg Róbertnek volt köszönhető.               

 

Lap tetejére