“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Programok

Passzold vissza Tesó! Program a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával

Author: Főadmin Date: 2020. január 10., péntek 12:49

 

Budapest – A NOPLANETB elnevezésű projekt több partnerszervezetünk számára biztosít lehetőséget programjaik folytatásához, céljaik eléréséhez.

 Tavaly novemberben az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület kampányt indított a használt mobilkészülékek minél nagyobb mennyiségben való visszagyűjtése érdekében. A kezdeményezők célja, hogy ezzel másodlagos, etikus nyersanyagot hozzanak létre az elektronikai ipar számára, ezzel csökkentve a főként a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló illegális koltán-bányászatot, amely állatfajok – például csimpánzok és gorillák – élőhelyének kipusztításával jár. Másik céljuk pedig elsősorban a fiatalabb korosztály, de bővebben a lakosság tájékoztatása, informálása. Ennek érdekében előadásokat tartanak és kampányanyagokat juttatnak el számukra, elősegítve a fenntartható, felelős gondolkodást és magatartást: ez a program egyébként az ENSZ tizenhét fenntarthatósági céljaihoz is illeszkedik.

Idén tevékenységüket szervezetünkkel való együttműködésben folytathatják, ugyanis a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett NOPLANTB elnevezésű pályázaton nyertek el jelentős összegű támogatást, amely az Európai Unió társfinanszírozásának segítségével jut el a kedvezményezettekhez. Mindenkinek, de elsősorban tanintézményeknek és civil szervezeteknek ingyenesen tudnak egyedi gyűjtődobozt biztosítani és eljuttatni címükre, illetve a teli dobozok visszaküldése is ingyenes lesz.

A kezdeményezés célja a magyar (és uniós) állampolgárok tájékoztatása is, hogy felkészülteb-ben tudjanak a globális fejlesztés kérdéseivel foglalkozni, változzon a hozzáállásuk a fenn-tartható fejlődéshez, miközben új ötletek születnek. A projekt célja továbbá, hogy a magyar (és uniós) embereknek olyan eszközöket biztosítson, amelyekkel támogathatják a szegénység leküzdésére irányuló globális tevékenységeket. A projekt az Európai Unió Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programjának támogatásával jött létre.

A támogatásoknak, adományoknak köszönhetően partnereink 2020-ban egyebek mellett már többet tudnak az adott afrikai térségben dolgozó természetvédelmi őrök felszerelésére vagy erdőtelepítésre, az élőhelyek megújítására vagyis gorillavédelemre is költeni.

 

RELATED NEWS

Drámapedagógusok a veszélyeztetett fiatalok érdekében: az OSZSK programja

Tapolca - Országos léptékű drogprevenciós programot valósít meg a Baptista Szeretetszolgálat OSZSK, amelynek egyik legfontosabb helyszíne Tapolca, ahol egymást váltják a különböző interaktív előadások, foglalkozások, játékkal fűszerezett beszélgetések. A cél egyértelmű: segíteni kell a leginkább veszélyeztetett fiatalokon.

BSZ OSZSK projekt: szociális cirkusz az utolsó esély egyik iskolájában

Esztergom – A város az egyik legfontosabb helyszíne a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programjának: riportunk 2019 november végén a Szociális Cirkusz fantázianevű foglalkozást követően készült az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolában.

Teremtés Heti konferencia a NoPlanetB! program támogatásával

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán az elmúlt évben összesen mintegy 100 millió forint összegű támogatást nyert el hét magyarországi egyházi és civil szervezet. A „NoPlanetB!” elnevezésű, a Europe Aid társfinanszírozásában megvalósuló programban minap konferenciát rendeztek.

Lap tetejére