“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nagyszerű pályázati lehetőség a fenntartható fejlődés témakörében!

Author: Főadmin Date: 2019. május 10., péntek 19:08

 

Megjelent új pályázati felhívásunk a Nincs B-terv elnevezésű pályázatunk keretében! Várjuk a fenntartható fejlődés témakörében a kis léptékű pályázatok beérkezését. Beadási határidő: június 14. 

 

A fenntartható fejlődés nem csak egy téma, ez a küldetésünk! Sok mindenben választhatunk az életünk során; hol ebédeljünk, milyen színű legyen az előszobafalunk, mi lesz gyermekeink neve, melyik cipő passzol a ruhánkhoz… De bolygót nem választhatunk. A bolygónkat nem cserélhetjük ki, nem veszik vissza, nincs rá garanciajegy. Nekünk Ő jutott, s vele együtt az a misszió, hogy óvjuk, nem csak saját magunk, hanem a jövő nemzedéke számára is.

A Baptista Szeretetszolgálat most értékeli azon civil szervezetek munkáját és ötleteit, akik hivatásuknak tartják Földünk védelmét, értékeinek megőrzését és a fenntartható fejlődés elérését.

Amennyiben van egy jó ötleted, hogyan lehetne a fenntartható fejlődés kihívásait minél nagyobb társadalmi körben megismertetni, s minél többeket mozgósítani, motiválni a célok megvalósításában, ne habozz megosztani velünk.

Az alábbi témákban várjuk az ötleteket:

a.)    Fenntartható városok és közösségek alakítása (SDG11)

Pályázatok melyek a civil társadalom részére bemutatják és népszerűsítik az újrahasznosítás és szelektív hulladékgyűjtést.

A közösségi közlekedést népszerűsítő, valamint az egyedi autóhasználat csökkentését elősegítő felelős közlekedési minták népszerűsítését elősegítő tevékenységek.

A civil társadalom részére bemutatják az ökotudatos és fenntartható fejlődést elősegítő felelős viselkedési mintákat

b.)    Fenntartható fogyasztási és termelési szokások :

Olyan pályázatokat várunk, melyek felhívják a figyelmet a természeti erőforrások pazarlására, s mindemellett széleskörű ismeretanyagok átadásával a felelős fogyasztási, termelési minták kialakítását és megismerését célozza,  így közvetítve és népszerűsítve mind az egyén,mind a társadalom számára is hasznos, követendő mintákat. Széles körben ismerteti meg a Föld eltartóképességét és annak határait, rávilágítva Magyarország  helyzetére a növekvő globális  kihívásokkal szemben.

 

c.)    A klímaváltozás és hatásainak leküzdése

Innovatív oktatási módszerekkel, tájékoztató kampányokon keresztül sarkal a fenntartható környezeti célok megvalósítására. Felhívja a figyelmet a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira, különös tekintettel a tengerszint emelkedésére, a szélsőséges időjárásra, a globális hőmérsékletemelkedésre vagy a globálisan növekvő CO2 kibocsájtásra.

 

 A pályázati felhívás részletei, valamint a pályázati dokumentáció a projekt honlapján elérhető!

 

Itt: https://hu.noplanetb.net/

 

 

 

RELATED NEWS

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére