X

  

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Programok

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a globális problémákról

Author: Főadmin Date: 2015. november 09., hétfő 09:06

 

Kilencven millió öt éven aluli gyermek továbbra is alultáplált, de közben az iskolába járó gyermekek száma egyre nő – az esten a Demnet Alapítvány bemutatta  "Gyermekek a fejlődő világban” című tanulmányát, amely a Millenniumi Fejlesztési Célok hatását vizsgálta a gyermekek helyzetére. A szakmai beszélgetésben részt vett mások mellett Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője is. Sok egyéb mellett elhangzott: a Millenniumi Fejlesztési Célok megalkotása minden kétség nélkül a nemzetközi közösség legjelentősebb próbálkozása a szegénység felszámolására és az egyenlőtlenségek csökkentésére az elmúlt két évtizedben. Az olyan globális kihívások, mint a gyermekmunka, a gyermekházasság és a gyermekkatonaság elleni küzdelem csak egy olyan összetett stratégiával lehet sikeres, amely egyidejűleg kezel más társadalmi és gazdasági problémákat is. A szakértő vendégek ezeket a témákat vitatták meg. 

RELATED NEWS

SAFE Információs kampány az emberkereskedelem megelőzésére

Nyári táborok országszerte és csoportok munkája a határokon túl

Magyarország, Erdély, Kárpátalja – Most már végképp „kitört” a nyár! Nyelvtanulás, bibliaismeret, kézműveskedés, színjátszás, sport és szórakozás, játék: ilyen és hasonló programok jellemzik a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények és a segélyszervezet egyéb szervezésű táborait.

Folytatódik a Flame-program, a mozgássérült gyerekekkel foglalkozó szakemberek képzése

Budapest – Három hónapig hazánkban gyógyul egy vietnami kisgyerek, aki részt vett a Baptista Szeretetszolgálat Flame-programjában, és a magyar segélyszervezet által felkészített szakemberek kitűnő eredményeket értek el gyógyítása során.

Lap tetejére