“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Rangos nemzetközi tanácskozás az önkéntességről

Author: Főadmin Date: 2017. február 17., péntek 11:07

 

A Baptista Szeretetszolgálat az EU Aid Volunteers (EUAV) programjait konzorciumi partnerként valósítja meg. Az EUAV kezdeményezés jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy az európai állampolgárok és a humanitárius krízisben szenvedő közösségek együttműködhessenek. A számok nyelvén: a projekt 4 ezer európai állampolgárnak biztosít lehetőséget ahhoz, hogy egy kontinensen kívüli országban önkéntesként tevékenykedjék, ezen túl pedig a projekt körülbelül további 10 ezer önkéntesnek online munkát is kínál. Az ezzel kapcsolatos pályázatok célja, hogy az adott szervezetek technikai segítséget nyújtsanak azon résztvevő európai civil szervezetek számára, akik önkénteseket küldenének, illetve fogadnának Európán kívüli országokban.

A Baptista Szeretetszolgálat az alapítása óta eltelt 20 esztendőben bel- és külföldi programjainak, segélyakcióinak végrehajtása során lényegében folyamatosan dolgozott együtt önkéntesekkel, az ezzel kapcsolatos tapasztalat tehát immár két évtizedes a segélyszervezetnél. Az EUAV programjai ahhoz nyújtanak kiváló lehetőséget, hogy anyagi forrásokat mozgósítsanak az önkéntesek képzéséhez, felkészítéséhez, a küldésükkel és fogadásukkal kapcsolatos legkülönbözőbb feladatokhoz. A „Gondoskodunk és cselekszünk” jelmondattal megszervezett kezdeményezés konferenciájára a világ számos országából érkeztek résztvevők február 13-án és 14-én: az Európai Unió országaitól (természetesen ő voltak a legtöbben) egészen Ugandáig, Peruig, Burkina Faso-ig, Burundiig vagy éppen Nepálig. A Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatójával, Gál Dáviddal együtt – a segélyszervezet partnerszervezetének képviselőjeként – jelen volt a belgiumi tanácskozáson mások mellett például az Afrikáért Alapítványtól Hamvas Bálint is. A Baptista Szeretetszolgálat EUAV programjait Gál Dávid irányításával a segélyszervezetnél Baczkó Zsuzsanna, a nemzetközi osztály munkatársa koordinálja.            

 

 

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére