“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Pavelcze László: „Mindent megteszünk, amit csak lehet…”

Author: Főadmin Date: 2015. május 27., szerda 10:02

Csehország ad otthont ismét annak a rangos, Rallye Rejvíz elnevezésű viadalnak, amely sok nemzet legjobb mentőegységeit teszi próbára immár hosszú évek óta. A magyar speciális mentőegység május 28-án, csütörtökön érkezik a verseny helyszínére, a kihívás 31-én, vasárnap zárul. A Rescue 24 kisebb megszakításokkal immár tíz éve résztvevője az eseménynek.    

- Ezúttal is dr. Kovács Eleonóra a csapat orvosa, Horváth Attila a mentőtiszt, Kovács András a gépkocsivezető, én pedig mentőápolóként igyekszem erősíteni az egységet: egyébként ez volt az az összeállítás, amely három éve nagyszerű eredményt ért el a neves ellenfelekkel szemben - mondta Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója.

- Milyen feladatokra számít?

- Ez abszolút egészségügyi kihívás lesz, azaz szó szerint mentős feladatok várnak ránk. Körülbelül tizenöt helyszínen, különböző létszámú beteget vagy sérültet kell ellátnunk, baleseti körülmények között. Várható, hogy több más mellett segítenünk kell zuhanás miatt megsérült személyen, meg kell küzdeni omlásveszéllyel, de még a szülés levezetése sem okozhat gondot azoknak, akik jó eredményt szeretnének elérni. Úgy látom, hogy igen sokrétű feladatokat állítottak össze a szervezők.    

- Mit lehet tudni az ellenfelekről?

- Nagyon erősek és egyre többen vannak Európából. Három évvel ezelőtt sikerült az Egyesült Államok és Japán között a második helyen végeznünk, akkor legjobb európai csapatként egyedüliként állhattunk a dobogóra. Idén jóval több európai vetélytársunk lesz.

- Az esélyek?

- Azért azt el kell mondani, hogy ez a verseny nem „vérre megy”, ám természetesen szeretnénk minél jobb helyen zárni a megmérettetést, ezért mindent megteszünk, amit csak lehet. Tehát a győzelem a cél, de a nagyon jók között bármilyen helyezéssel meg kell elégednünk.

 

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére