“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Elismerés és köszönet érkezett a Horvát Vöröskereszttől

Author: Főadmin Date: 2016. március 31., csütörtök 18:38

 

A Baptista Szeretetszolgálat Horvátországban kezdetben a tovarniki határátkelőhely környékén dolgozott, majd az opatovaci regisztrációs tábor megnyitását követően regisztrált segélyszervezetként volt jelen a helyszínen. A szervezet a táborban a segélyezési feladatokat több helyszínen és formában hajtotta végre, így többek között a regisztrációra váró és a folyamatban résztvevő, valamint a táborban ideiglenesen lakó menekültek elhelyezési körleteiben tevékenykedett.  A magyar és külföldi önkéntesek főként éjszakai műszakokban dolgoztak, ez a munka többnyire az élelmiszer és más jellegű adományok, higiéniai csomagok, frissítő italok, gyümölcsök, takarók, hálózsákok, használt ruhák, babatápszerek kiosztásából állt. Akadtak azonban „rendkívüli" feladatok is, például amikor a kisgyermekek  ellátásával, vagy az elveszett gyerekekkel kellet foglalkozni, máskor az egymástól elszakadt családtagokat kellett megkeresni.  Amikor az opatovaci tábor befogadó képessége a tél közeledtével már kevésnek bizonyult, a horvát hatóságok egy új, téliesített tábort építettek Slavonski Brod-ban, ahol a baptista önkéntesek folytatták a segélyezési feladatokat egészen az év első feléig: a boszniai határnál is elsősorban éjszakai munkát vállaltak, együttműködve a Horvát Vöröskereszttel és több más horvát és külföldi szervezettel.  

 

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére