X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Külföld

Baptista elnök Ukrajnában

Author: Süni Date: 2014. február 22., szombat 16:33

Aleksandr Turchinov 1964. március 31-én született az ukrajnai (akkor szovjetunióbeli) Dnyipropetrovszkban. 1986-ban szülővárosában szerzett diplomát a Kohászati Intézetben. A bebörtönzött Julia Timosenkó régi szövetségese és üzlettársa. Turchinovot 1993-ban az akkori miniszterelnök, Leonid Kucsma gazdasági tanácsadójává nevezték ki. 1994. januárja és 1998. márciusa között az Ukrán Tudományos Akadémia Gazdaságkutató Intézetét is vezette. 1998-ban választották parlamenti képviselővé az általa alapított „Hromada” párt szineiben, később csatlakozott Julia Timosenkó pártjához. 2005-ben kinevezték az ukrán belbiztonsági szolgálat (SBU) vezetőjének. Julia Timosenkó lemondása után, az új kormány megalakulásáig Turchinov látta el a kormányfői teendőket.
A magyar baptisták üdvözlik a döntést és abban reménykedik, hogy az ország új vezetésével rövid időn belül stabilizálódik a helyzet és kialakul a társadalmi béke Ukrajnában.

RELATED NEWS

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

De Coll Ágnesnek, az emberkereskedelem elleni program vezetőjének elismerése

Washington - A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, De Coll Ágnes egyike annak a nyolc embernek a világ minden tájáról, akit elismertek az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért Washington DC-ben, 2019. június 20-án! Gratulálunk!

Lap tetejére