“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Külföld

Baptista elnök Ukrajnában

Author: Süni Date: 2014. február 22., szombat 16:33

Aleksandr Turchinov 1964. március 31-én született az ukrajnai (akkor szovjetunióbeli) Dnyipropetrovszkban. 1986-ban szülővárosában szerzett diplomát a Kohászati Intézetben. A bebörtönzött Julia Timosenkó régi szövetségese és üzlettársa. Turchinovot 1993-ban az akkori miniszterelnök, Leonid Kucsma gazdasági tanácsadójává nevezték ki. 1994. januárja és 1998. márciusa között az Ukrán Tudományos Akadémia Gazdaságkutató Intézetét is vezette. 1998-ban választották parlamenti képviselővé az általa alapított „Hromada” párt szineiben, később csatlakozott Julia Timosenkó pártjához. 2005-ben kinevezték az ukrán belbiztonsági szolgálat (SBU) vezetőjének. Julia Timosenkó lemondása után, az új kormány megalakulásáig Turchinov látta el a kormányfői teendőket.
A magyar baptisták üdvözlik a döntést és abban reménykedik, hogy az ország új vezetésével rövid időn belül stabilizálódik a helyzet és kialakul a társadalmi béke Ukrajnában.

RELATED NEWS

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Lap tetejére