“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Külföld

Baptista elnök Ukrajnában

Author: Süni Date: 2014. február 22., szombat 16:33

Aleksandr Turchinov 1964. március 31-én született az ukrajnai (akkor szovjetunióbeli) Dnyipropetrovszkban. 1986-ban szülővárosában szerzett diplomát a Kohászati Intézetben. A bebörtönzött Julia Timosenkó régi szövetségese és üzlettársa. Turchinovot 1993-ban az akkori miniszterelnök, Leonid Kucsma gazdasági tanácsadójává nevezték ki. 1994. januárja és 1998. márciusa között az Ukrán Tudományos Akadémia Gazdaságkutató Intézetét is vezette. 1998-ban választották parlamenti képviselővé az általa alapított „Hromada” párt szineiben, később csatlakozott Julia Timosenkó pártjához. 2005-ben kinevezték az ukrán belbiztonsági szolgálat (SBU) vezetőjének. Julia Timosenkó lemondása után, az új kormány megalakulásáig Turchinov látta el a kormányfői teendőket.
A magyar baptisták üdvözlik a döntést és abban reménykedik, hogy az ország új vezetésével rövid időn belül stabilizálódik a helyzet és kialakul a társadalmi béke Ukrajnában.

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

Nyugat-Ukrajna: közkinccsé tett tapasztalatok a fiatalok érdekében

Nagydobrony - „A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növeléséért a fiatalok körében” címmel új programot indított a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, aminek keretében képzéseket és iskola-látogatásokat valósít meg Kárpátalján. A Visegrád Fund által támogatott pályázatban a szeretetszolgálat a LifeAid segélyszervezettel, valamint szlovák, lengyel és ukrán civil szervezetekkel dolgozik együtt.

Lap tetejére