“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Author: Főadmin Date: 2016. május 25., szerda 10:44

 

Tizenegy amerikai orvos, fogorvos, szájhigiéniai szakember és ápoló érkezett májusban az Egyesült Államok Észak-Karolina államából Magyarországra. A Trinity Baptist Church önkénteseit a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a kárpátaljai Beregszász-járás régi magyar falujába, Gátra, ahol előkészítették, s egy héten át segítették, támogatták munkájukat.  A rászorult ifjak és felnőttek fogorvosi, valamint orvosi vizsgálatát, kezelését végezték el a tengerentúli szakemberek magyar partnereikkel. A fiatal baptista önkéntesek a gyermekeknek is tartottak foglalkozásokat.  Ez nem az első ilyen segélyakció volt, az elmúlt évben az ugyancsak kárpátaljai Nagydobronyban és környékén már szerveztek hasonló programot az olyan szegények érdekében, akik csak nagyon ritkán részesülnek korszerű és hatékony kezelésben.   

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére