“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Magyar-amerikai roma misszió: a hetedik szemeszter után

A balatonföldvári baptista üdülőben a közelmúltban rendezték meg a Baptista Szeretetszolgálat és az Észak-Karolinai Baptists on Mission közös roma missziós programjának hetedik szemeszterét.

Libanon: folytatódik az Iszlám Állam fegyveresei elől menekülők segítése

Sérült gyerekek ellátását segítő libanoni baptisták magyar segítséget kapnak a FLAME program keretében.

Újabb baptista segítség Észak-Irakban

Újabb pénzadományt juttatott el a Baptista Szeretetszolgálat Észak-Irakba. A négyezer dolláros adományt vesebeteg menekültek támogatására fordítják.

Museo Mundial Projekt

Cunami 10

10 évvel ezelőtt soha nem látott szökőár pusztított dél-kelet-ázsiában. A katasztrófát követően a Baptista Szeretetszolgálat a helyszínre utazott, hogy segítsen az áldozatoknak.

CEDRON találkozó Pozsonyban

A CEDRON (Közép-Európai Humanitárius Szervezetek Hálózata) elnevezésű ernyőszervezet immáron 11. alkalommal szervezett nemzetközi gyűlést, ahol 6 ország civil szervezetei képviseltették magukat, ez alkalommal Pozsonyban.

Tízezrével menekülnek a szírek Libanonba

A hatóságok ugyan próbálják lezárni a szír határszakaszt, ennek ellenére most is naponta közel tízezer menekült érkezik Libanonba. A négy és fél milliós országban immár másfél millió regisztrált szír menekült él, és legalább félmillió embernek nincs papírja. A bejrúti külügyminiszter szerint a helyzet egzisztenciális veszélyt jelent országa számára: ivóvízből, élelemből kifogyóban a készletek.

Szíriai és iraki menekülteket támogat a Baptista Szeretetszolgálat

Tíz fős magyar csapat járt az elmúlt napokban Libanonban. A segélymunkások mellett a baptista fenntartású iskolák igazgatói látogatták meg a menekülttáborokat.

Magyarok az Ebola ellen

Az Ebola megbetegedésekben leginkább érintett egyik területen, Sierra Leonéban nyújt segítséget a Magyar Baptista Szeretetszolgálat. A gyakorlati segítség mellett elsősorban felvilágosításra van szükség – mondta telefonon Füredi Kamilla, a szeretetszolgálat munkatársa.

Bozóttűzként terjed az ebola Sierra Leonéban

Káoszba fulladt Sierra Leone egészségügyi rendszere – a múlt héten óránként öt új ebolafertőzést regisztráltak, és a kórházak nem bírják ellátni a betegeket. A nyugat-afrikai országban dolgozik egy magyar misszionárius, aki megrázó részleteket mesélt nekünk a hétköznapokról. A Baptista Szeretetszolgálat adományt gyűjt, és a héten saját embereivel gyógyszereket és fertőtlenítőszereket küld abba az országba, ahol kétmillió ember van karanténban.

Lap tetejére