“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Baptista adomány Görögországban: éhező és szomjazó gyermekeken segített a csoport

Polykastro – Éhező és szomjazó gyermekeket talált és kiszolgáltatott családokat látott el a legszükségesebb élelmiszerrel, higiéniai eszközzel, vízzel, főzéshez használható gázégőkkel a Baptista Szeretetszolgálat csapata Görögországban.

Elismerés és köszönet érkezett a Horvát Vöröskereszttől

Slavonski Brod – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, magyar és külföldi önkéntesei a migrációs krízishelyzet kialakulásától kezdődően folyamatosan a „frontvonalon" dolgoztak egy tucatnyi helyszínen, nem csak Magyarországon, hanem Szerbiában és Horvátországban is. A Horvát Vöröskereszt ezt a munkát ismerte el egy oklevéllel.

Világbajnoki ezüstérem Portugáliában

Caldas da Rainha (Portugália) – A közelmúltban rendezték meg Portugáliában a kempó nyílt harcművészeti világbajnokságot. A rangos eseményen a magyar Zen Bu Kan Kempo sportági szövetség válogatottjának tagjaként immár második alkalommal vett részt a seregélyesi baptista általános iskola nyolcadik osztályos tanulója, Csizmadia Dániel, a Sárosdi Kempo SE versenyzője, aki világbajnoki ezüstérmes lett.

Helyzetfelmérés Görögországban, az idomeni menekülttáborban

Idomeni – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai meglátogatták a görög-macedón határ mentén fekvő idomeni menekülttábort, ahol érkezésük idején mintegy 10-13 ezer migráns várta, hogy nyugatra juthasson. Horváth Sándor, a segélyszervezet migrációs válságkezelési programvezetője a helyszínen mérte fel a helyzetet.

Menekültügy és kommunikáció: továbbképzés Szlovéniában

Ljubljana – Háromnapos intenzív képzésen vett részt a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs részlegének küldötte a szlovéniai fővárosban. A március 21 és 23 között tartott kommunikációs és technikai felkészítésen olyan neves előadók beszéltek és szerveztek munkacsoportokat, mint a BBC hírcsatorna munkatársai, a UNHCR megbízottjai, amerikai székhelyű humanitárius szervezetek vezetői és megbízott előadói.

Folytatódik az erdélyi roma misszió

Székelyhíd – Amerikai partnereikkel közösen folytatták az erdélyi roma misszió programjait az elmúlt napokban a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

Nagyszerű siker a RobotChallenge 2016 világversenyen!

Bécs – A RobotChallenge 2016 nyílt robotika világverseny Lego Sumo kategóriájának első három helyén magabiztos teljesítménnyel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata által készített és programozott magyar robotok végeztek, így a dobogó mindhárom fokát magyar csapat foglalhatta el.

Segítség Kárpátaljának

Kárpátalján tartotta első kihelyezett ülését a Karitatív Tanács, ahol a segélyszerevezetek képviselőin túl a kárpátaljai partnerszervezetek is megjelentek. Az ülést követően a Baptista Szeretetszolgálat 1.000.000 Ft-ot adott át kárptaljai testvérszervezeteinek az ott élő emberek egsegítésére.

Vezetői látogatás a horvát-bosnyák határon

Slavonski Brod – Mivel a migrációs helyzet szinte óráról órára változik, a Baptista Szeretetszolgálat két vezetője február 4-én, csütörtökön meglátogatta a helyszínen dolgozó magyar csoportot és a horvát partnereket annak érdekében, hogy tapasztalatot gyűjtsenek és felmérjék a további segítségnyújtás lehetőségeit.

Folytatják a horvátországi munkát a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei

Slavonski Brod – Az elmúlt évhez hasonlóan idén is részt vállal horvát partnereinek kérésére a horvátországi migrációs helyzet kezelésében a Baptista Szeretetszolgálat. A magyar segélyszervezet önkéntesei Salvonski Brodban dolgoznak együtt a horvát vöröskeresztesekkel, a helyi és nemzetközi segélyszervezetekkel és a horvát baptistákkal.

Lap tetejére