“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Határtalanul Erdélyben

Seregélyes – Immár negyedik alkalommal nyert a Határtalanul! elnevezésű programban a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázaton a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Helyzetfelmérés a déli határszélen és a Vajdaságban

Röszke, Szabadka – Az elmúlt napokban a déli határszél mindkét oldalán, a határátkelőknél kialakított tranzitzónák helyszínén bejárást és helyzetfelmérést végzett a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője.

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Gát (Kárpátalja) – Május 19-től 25-ig Ukrajnában, a kárpátaljai Gát községben dolgozott a Baptista Szeretetszolgálat csapata. A segélymunkások amerikai egészségügyi szakembereket kísértek el a szomszédos országba, ahol egy héten keresztül segítették munkájukat a rászorultak között.

Magyarok a humanitárius világcsúcson

Isztambul – Május 23-tól zajlik az ENSZ Humanitárius Világcsúcsa, mely meghatározza a világ humanitárius munkájának főbb irányait a következő évtizedre. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Gál Dávid nemzetközi igazgató a csúcson találkozott Stephen O'Brien ENSZ főtitkár-helyettessel. A segélyügyekkel foglalkozó ENSZ vezető személyesen köszöntötte a nem kormányzati szervezetek képviselőit.

Baptista vezetők Sierra Leonéból

Budapest – Baptista egyházi vezetők látogatták meg május első napjaiban a Magyarországi Baptista Egyházat és a Baptista Szeretetszolgálatot. Mondandójuk lényege a hála és a köszönet volt.

Elveszett életek Peruban, avagy a bűnhődés stációi

Lima (Peru) – A Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor lelkész ragaszkodik ahhoz, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a külföldön bebörtönzött magyarok hazakerüljenek: függetlenül bűneiktől, amelyekért itthon is bűnhődhetnek, ha ez szükséges a földi igazságszolgáltatás megítélése szerint. E kitartásnak köszönhető, hogy ma több olyan országban segít, támogat, szó szerint életben tart honfitársainkat a segélyszervezet, ahol nincsen semmiféle más esélyük.

Összegzés az ecuadori földrengés után

Budapest – Április 26-án, kedden délután hazatért Magyarországra Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója a földrengés sújtotta Ecuadorból. A szakember 56. nemzetközi bevetése volt a dél-amerikai küldetés. Érkezésekor a repülőtéren a TV2 munkatársainak elmondta, munkatársaival mintegy 300 túlélő, beteg és sérült egészségügyi ellátásában vett részt, 4500 liter ivóvizet, valamint 3 tonna élelmiszercsomagot osztottak ki a humanitárius segítségnyújtás során. A Rescue 24 csapata szorosan együttműködött helyi és amerikai baptista partnereivel.

Menekült és oltalmazott családok kirándulása

Bécs – A Vivaldi Travel nagyvonalú karácsonyi ajándékát nemrégiben, egy derűs szombaton „érvényesíthették” a Baptista Integrációs Központ munkatársai pártfogoltjaik érdekében. A menekülteket és oltalmazottakat befogadó otthon lakói az osztrák fővárosba kirándulhattak.

Holland-magyar adomány érkezett Kárpátaljára

Kisdobrony – Újabb közös magyar-holland adomány érkezett április 19-én, kedden a kárpátaljai község mélyszegénységben élő rászorultjainak megsegítésére.

Úton van a földrengés sújtotta Ecuador felé a magyar és az amerikai baptisták közös segítsége

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat segítséget nyújt a 7,8-as erősségű földrengés által sújtott Ecuador északi partjainál. A szombati földrengésben legalább 272-en meghaltak és több mint kétezren megsérültek.

Lap tetejére