“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A dél-koreai áldozatok hozzátartozóit segíti a Baptista Szeretetszolgálat

Author: Főadmin Date: 2019. június 05., szerda 21:50

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt. A szervezeten keresztül bárki kifejezheti együttérzését a gyászoló hozzátartozóknak részvétkártyák megírásával, melyeket a Szeretetszolgálat a dél-koreai nagykövetség segítségével juttat el a családtagoknak. A segélyszervezet közös részvétnyilvánítást is szervez, vasárnap pedig a Magyarországi Baptista Egyház tart koreai-magyar kétnyelvű szertartást.


Koreát és a Baptista Szeretetszolgálatot több évtizedes jó kapcsolat fűzi össze, így természetes volt, hogy a múlt szerdai hajókatasztrófa után a baptisták azonnal felajánlották segítségüket az ország nagykövetségének.

- Nagyon sok hozzátartozó érkezett Budapestre, itt várják a híreket szeretteikről. Az ő kultúrájukban a halálnál is kegyetlenebb az eltűnés, ha nem tudnak végső búcsút venni – mondja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. – Mi most azzal próbáljuk könnyebbé tenni az ő itt tartózkodásukat, hogy több ezer magyar ember részvétnyilvánításán keresztül érezhessék: nincsenek egyedül a fájdalmukkal.

 

A Baptista Szeretetszolgálat június 6-tól részvétkártyákat oszt a Margit-hídnál és a város több pontján, ezekre személyes üzenetet írhat bárki, ezzel kifejezve részvétét a hajószerencsétlenség áldozatainak hazánkban tartózkodó családtagjai számára. A kártyákat a szeretetszolgálat a nagykövetség segítségével juttatja el a gyászoló hozzátartozóknak.

 

Az üzenetek online is elküldhetők a www.baptistasegely.hu honlapon és a Szeretetszolgálat közösségi oldalain keresztül. A link itt elérhető: https://forms.gle/UzafKxehS2PqfzPo8

 

A Magyarországi Baptista Egyház június 9-én, vasárnap 10 órától a József utcai baptista gyülekezetben (1084 József utca 12.) pünkösdi istentisztelet keretén belül, koreai lelkészekkel közösen, szinkrontolmács segítségével emlékezik meg az áldozatokról.

 

A Baptista Szeretetszolgálat pedig jövő hét kedden, június 11-én 18 órakor a Jászai Mari térre szervez közös megemlékezést, ahová bárki eljöhet, s egy perces néma csenddel, egy szál virággal és a részvétkártyával kifejezheti: osztozik a Budapesten tartózkodó családtagok gyászában.

RELATED NEWS

Munkatársaink megkezdték a munkálatokat Ecuadorban

Szerdán megkezdte munkáját Ecuadorban az egy orvosból két ápolóból, és egy logisztikai szakemberből álló négy fős magyar-amerikai szakembercsapat.

Megmozdult a világ teteje – Interjú a Nepálban járt mentőcsapat egyik tagjával

Katmandu, Budapest – Szabó Márk, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a Rescue 24 elnevezésű mentőcsapattal dolgozott nemrégiben Nepálban, a földrengés helyszínén.

Nepálba indul a Baptista Szeretetszolgálat mentőegysége

Katmandu, Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata a helyi baptisták kérésére vasárnap délben a szombaton bekövetkezett földrengés helyszínére indul.

Lap tetejére