“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tisztelet a Hősöknek: Ötvenezer orvosi szájmaszk a honvédség részére

Author: Főadmin Date: 2021. szeptember 08., szerda 10:01

 

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 50 ezer orvosi szájmaszkot ajánlott fel és adott át az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központnak, illetve a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának a „Tisztelet a Hősöknek” program részeként.

 

Az alakulatunk örömmel fogadta a felajánlást, megköszönve a szeretetszolgálat ilyen jellegű támogatását. Az átadáson jelen volt Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi titkára, Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, valamint Polyecskó László alezredes, az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ parancsnokhelyettese.

Az átadás előzménye, hogy tízmillió maszkot ajánlott fel a kínai Chi Fu Investment Fund Management Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, ezeket az öt nagy magyarországi segélyszervezet – köztük a Baptista Szeretetszolgálat – juttat el azokba az intézményekbe, ahol a védőeszközökre a legnagyobb szükség van. Dr. Kopcsó István vezérőrnagy köszönetét fejezte kis a Baptista Szeretetszolgálatnak a felajánlásért, valamint alakulatnak a gyors ügyintézésért, valamint az átadás-átvétel lebonyolításáért.

 

Lap tetejére