“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Víz, napfény, motorok és jótékonyság

Author: Főadmin Date: 2015. június 14., vasárnap 20:14

 

 

A Balaton partján gyűltek össze június 10-től 14-ig mindazok, akik a szabadság élményét két keréken szeretik megélni: a 16. Harley-Davidson Open Road Fest sok ezer látogatója rockzenét hallgatva, motorokat csodálva, vagy éppen hűsítő sört kortyolgatva élvezte az együttlétet. A Baptista Szeretetszolgálat csapata ezt az alkalmat ragadta meg ahhoz, hogy Fogjunk össze a legcukibb motorosokért! szlogennel motoros versenyt rendezzen a legkisebbeknek és a legkisebbekért. A fesztivál helyszínén is lehetett jelentkezni a viadalra, de a kis versenyzők többsége a Seregélyesi Hétvirág Baptista Óvodából érkezett a magyar tenger partjára. A kisfiúk és a kislányok külön-külön szálltak a műanyag játékmotorok nyergébe és nagy lelkesedéssel versengtek a győzelemért.

Olivér például elárulta a műsorvezető kérdésére, hogy még gyakorolt is egyet a nagy kihívás előtt, ő szerezte meg a győzelmet a seregélyesi Gulyás Zalán és Szalai Bence előtt. A lányok versenye után a hétvirágos Vörös Nóra és Pinke Anna szülei büszkélkedhettek a legjobban, ők mindketten első helyezést értek el, ám természetesen a viadal minden résztvevője megérdemelte a fesztiválközönség tapsát és a láthatósági csuklószorítót, mellényt és egyebeket tartalmazó ajándékcsomagot.

- Nagyon jól érezték magukat a kicsik ebben a szikrázó napsütésben, a csillogó motorcsodák között - mondta Kosaras Istvánné intézményvezető.

A motorok és a rockzene dübörgésének hangereje mellett is akadt olyan halk, de határozott szó, amit ha valaki jó szívvel hallott meg a fesztiválozók között, akkor ovisokon segíthetett. Aki hívta, hívja a 1355-ös adományvonalat, hívásonként 300 forinttal olyan óvodákban cseperedő „kis motorosok” életét teheti jobbá, akik bizony erre erősen rászorulnak.  Az összegyűlt adományokat a Harley-Davidson Budapest és a Baptista Szeretetszolgálat három rászoruló óvodához juttatja el. A csepeli Majd megnövök elnevezésű óvoda, valamint a tiszaszalkai és az újkenézi baptista óvodák a támogatásokat gyermekétkeztetésre, játékokra, egészségügyi eszközökre és kirándulásokra fordítják.

 

     

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére