“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Valami új született

Author: Főadmin Date: 2016. december 28., szerda 18:12

 

Éjszaka volt. A két férfi csöndes beszélgetésében a nyugalmat hirtelen döbbenet váltotta fel. Az idősebb férfi kifakadva kérdezte: „Hogyan születhetik az ember, amikor vén?” Nikodémus nem értette.

Az emberek azóta sem értik. Mégis megtörténik ez a csoda újra és újra, amikor valaki újjá lesz, valami teljesen új történik vele-benne. Ezt éltem át én is, ami nem hasonlítható máshoz, csak születéshez. Az újjászületés Isten csodája, melyet az emberben, az emberért tesz. Nem lehet elmagyarázni, csak átélni, megtapasztalni lehet. Akik újjászülettek, tudják. Akik nem, azok nem értik…

2017 a reformáció emlékéve. Ez évi jelmondatunkat az 500 éve történt eseményhez, és baptista közösségünk egyik fő alapértékéhez, az újjászületéshez kapcsolódva választottuk. Tudjuk, hogy valami új kezdődött el 500 éve. Azonban Luther Márton és társainak ébresztő szolgálata azért történhetett, mert 2000 éve eljött Valaki, aki teljesen újat kezdett velünk, emberekkel.

Az újjászületés bibliai, keresztyén és egyben baptista érték. A „víztől és lélektől” születés titkos csodájára emlékeztessen bennünket egész éven át mottónk: „Valami új született!” Bárcsak újat kezdene velünk az Isten 2017-ben is: Újjászülne sokakat a Lélek által! Új hívők, új gyülekezetek, új döntések, új kapcsolatok, új intézmények, új események, új versek, új énekek,… új szolgálatok születhetnének meg, amik örömöt, áldást és növekedést hozhatnak közösségi életünkben. A születés azt is jelenti, hogy ezeket nem tudjuk mi produkálni. Csak Krisztus jelenléte adhatja meg az igazi újat! Lelki embereket, lelki csodákat az Isten tud szülni, mi csak „bábáskodhatunk” a történések közepette. De micsoda öröm az Úr munkájában részt venni!

Az év legnagyobb szabású eseményének, a Magyar Baptisták 4. Világtalálkozójának (Debrecen, 2017. augusztus 4-6.) is ez a jelmondata: Valami új született! A mottó igeverse pedig:

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” II. Kor. 5,17

Várjuk, hogy Istentől valami új szülessen bennünk, közöttünk, körülöttünk 2017-ben!

 

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére