“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tűzoltóautó Velencének, ahol rövidesen baptista középiskola nyílhat

Author: Főadmin Date: 2016. július 23., szombat 13:26

 

A járművet Koszti András polgármester vette át Szenczy Sándortól, a velencei alapítású segélyszervezet elnökétől, aki az átadón elmondta, hálás azért, hogy a szervezet húsz éves munkája során Velence városa mindig biztos hátteret jelentett számukra. Díszpolgári címe egyben arra is kötelezi, hogy ez a támogatás kölcsönös legyen, ezért örömmel döntött a tűzoltóautó adományozásáról.

– Nagyon hálás vagyok azért, hogy az itteniektől mindig elfogadást és szeretetet kaptunk – mondta Szenczy Sándor. – Ez mindig jó hátteret jelentett számunkra attól kezdve, hogy 20 esztendővel ezelőtt egy helybéli ötezer forintos adományával elkezdődött a világmisszió. Fontos, hogy most úgy állhatok itt, hogy nem csak megköszönhetem a támogatást, de segíthetem is a várost.  

Koszti András polgármester köszönetét fejezte ki a Baptista Szeretetszolgálatnak és személyesen Szenczy Sándornak. Mint mondta, a helyi Zöldliget Általános Iskola régi jó példája az együttműködésnek, hiszen az intézményben elismerten minőségi oktatás folyik, s több más területen is a megyei és az országos élmezőnybe tartozik. Ennek kapcsán a polgármester megjegyezte, a jó kapcsolat és a kedvező tapasztalatok okán egy baptista fenntartású középiskola velencei létrehozását is tervezik. A tűzoltóautó adományozásával pedig Szenczy Sándor és az általa irányított szervezet újfent bizonyította elkötelezettségét Velence mellett.

– A jármű óriási segítséget jelent, hiszen Velence a pusztaszabolcsi őrshöz tartozik, s így nagyon sokszor elsőként érkezhet a helyszínre ez az autó – értékelt a településvezető.

A járművet a polgármester és néhány vállalkozó szellemű résztvevő – közöttük egy Németországból, Székesfehérvár testvérvárosából, Schwabisch Gmündből érkezett önkéntes tűzoltó – rögtön ki is próbálta. Az autót a műszaki átvizsgálást követően a helyi tűzoltó egyesület tagjai használhatják majd.

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére