“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Több mint 34.000 gyermek örülhetett idén Cipősdoboz ajándéknak

Author: Főadmin Date: 2020. december 21., hétfő 18:18

 

Pákozd – 34.170 cipősdoboz ajándékot, mintegy 100 millió forint értéket, gyűjtött össze a 2020-as évben a jótékonysági programot 17. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat. A legnépszerűbb karácsonyi adakozási formát, a Cipősdoboz Akciót ebben az évben számos, előre nem tervezhető nehézség ellenére is sikerült megvalósítani. A kampány a koronavírus járvány miatt feleannyi gyűjtőponton tudta fogadni az adományokat, és a szigorú egészségügyi előírásoknak is meg kellett felelnie. Dr. Szilágyi Béla elnök szerint „a mostani pandémia okozta bizonytalanságban hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyerek kaphatott karácsonyi meglepetést, és idén a megváltozott adakozási szokások miatt több ezer tartósélelmiszer csomaggal is segíthettük a legnehezebb helyzetben élő családokat.”


A Baptista Szeretetszolgálat 17. alkalommalhirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek célja, hogy az akcióhoz csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, amelyeket 203 gyűjtőponton vártak, hogy karácsony előtt eljuttathassák azokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek. A kampány ideje alatt több mint 34 ezer cipősdoboz érkezett, ezeket az ország különböző részein élő rászorultaknak osztották ki, de jutottak dobozok határon túlra, Erdélybe és Kárpátaljára is.

A „dobozolók” köre soha nem látott mértékben bővült: közel 500 cég és közösség csatlakozott munkatársaival, köztük a BKK Mikulás trolija, Kovacsics Anikó kézilabda csapatkapitány és a Ferencváros, az Újpest vagy az Agrárkamara. A hazai ismert emberek közül csatlakozott Béres Alexandra, Mező Misi, de például a balatoni kisboltjukkal Nánási Pál és Ördög Nóra is. A Cipősdoboz Akció idén sem ismert határokat: a Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, de még Hawaiiról is.

A világjárvány miatt rekordot döntött az online adományozás, az érintésmentes virtuális cipősdoboz vásárlás: a tavalyihoz képest az érdeklődés idén megnégyszereződött, így 7400 adományozó vásárolt online dobozt.

A 2020-as Cipősdoboz Akció kampányát egy jótékonysági felajánlásból megvalósuló látványos fényfestés zárta a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjánál, december 21-én 17.00 órakor.  

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére