“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sajtónyilvános felkészítő tréning a párizsi merényletek kapcsán

Author: Főadmin Date: 2015. november 20., péntek 12:10

 

A közvélemény fokozott érdeklődése azt indokolta, hogy a kritikus, veszélyes helyzetekre vonatkozó tudnivalókat minél szélesebb körben igyekezzenek megosztani azok a szakértők, akik a BM oktatási központjában, illetve a segélyszervezet biztonsági csoportjában tevékenykednek. A felkészítés szakmai irányítója Végh József szakértő, kriminálpszichológus, az Elit (Európai Lélektani Intézet) Kft. vezetője volt, munkáját a szituációk során a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának tagjai, egykori katonák és exkommandósok, Horváth Sándor, Herczegh Róbert és Kovács Gábor segítették. Az önkéntesek és a felkészítésre vállalkozó sajtómunkások három gyakorlattal, élethűen eljátszott veszélyhelyzettel szembesültek. Először egy szűk utcában támadták meg fegyveresek a csoportot, majd késes terrorista rohant a mit sem sejtő tréningezőkre, végül öngyilkos bombamerénylő bizonyította be számukra, mennyire képtelen a felkészületlen laikus bármiféle logikus cselekvésre ilyen helyzetben. Azt, hogy ki, miként reagált, a közreműködők videóra vették, a történteket pedig Végh József elemezte ki a segélymunkások és az újságírók nem kis meglepetésére, de annál nagyobb okulására. Az átélt szituációk, a levonható és megtanulható tanulságok ezúttal a párizsi merényletek miatt kaptak különös figyelmet és hangsúlyt. (Egy korábbi felkészítő tréningről Adj esélyt a túlélésnek! címmel olvashatnak részletes beszámolót honlapunkon.)

A csütörtöki eseményen Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetője felhívta a figyelmet Túlélés című könyvére, amely nem csak hivatásos „veszélykeresők”, azaz segélymunkások, rendőrök és katonák számára ad hasznos útmutatót, hanem mindazoknak is, akik turistaként, egyszerű utazóként járják a világot. Hiszen ma már bármikor, bárhol lehetünk terrortámadások célpontjai. (A könyv megrendelhető a kommunikacio@baptistasegely.hu honlapon.)           

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére