“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Roma pásztorokat oktattak amerikai vendégelőadók

Author: Főadmin Date: 2017. október 05., csütörtök 13:59

 

Balatonföldvár – Roma pásztorok felkészítését, továbbképzését szervezte meg szeptember 24-től 29-ig a Baptista Szeretetszolgálat. A program januárban folytatódik a tóparti városban. 

Két lelkész utazott az Egyesült Államokból hazánkba azzal a céllal, hogy egy héten át tanítsák azokat a roma pásztorokat, akik magyarországi, kárpátaljai és partiumi településekről érkeztek Balatonföldvárra, a Magyarországi Baptista Egyház üdülőjébe. A hallgatók az Ószövetség és a Hitvédelem témaköréből készültek fel ahhoz, hogy a jövőben jól, illetve a korábbinál is jobban végezhessék keresztény gyülekezetükben a missziós munkát. Az amerikai vendégtanárok egyébként hazájukban is rendszeres előadói hasonló szemináriumoknak.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak logisztikai segítségével, tolmácsolásával szervezik meg minden évben ezeket a szemesztereket, három év alatt összesen kilencet a diplomaosztóig. A roma lelki munkás képzésen résztvevő határon túli és magyarországi roma testvéreket a Magyarországi Baptista Egyház Romamissziós Munkacsoportja delegálja. A hároméves képzés első éve ért véget a szeptemberi egyhetes kurzussal, idén januárban és áprilisban is voltak már egy-egy hetes kurzusok. A program a tervek szerint január 22-én folytatódik.

 


RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére