“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Roma Bibliaiskola Balatonföldváron

Author: Süni Date: 2014. január 29., szerda 11:10

A 30 roma lelkészt Észak-Karolinából érkezett baptista lelkészek tanítják, a tolmácsolást pedig a Szeretetszolgálat munkatársai végzik. A főleg újszövetségi tanításokból álló oktatás helyszíne a balatonföldvári baptista üdülő. Az összesen három éven át tartó bibliaiskola végén a roma pásztorok a képzés elvégzéséről szóló oklevelet kapnak. Fellegi Kató, a Szeretetszolgálat nemzetközi csapatának tagja, a program koordinátora és egyik tolmácsa a következőképpen számol be az együtt munkálkodásról:

„Akkor ott alszunk, ahol a múltkor? -Nem, nem feltétlenül. Mindenki ott alszik, ahol talál helyet, mondom a folyamatosan érkező roma testvéreknek. Messziről jönnek, fáradtak. A Kelet-Magyarországról, Partiumból és Kárpátaljáról érkezőknek messze van Balatonföldvár. Hála Istennek szívesen jönnek és legyűrnek minden akadályt, legyen az olajprobléma, várakozás a határon, vagy vízum-kérelem. Negyedszer gyűlünk össze így 36-an. 10-10 roma pásztor a három országból egy nyelvet beszélve, egy Istenre tekintve, három amerikai tanító, és pár Szeretetszolgálatos fordító. És Isten, igen, Ő is itt van. A Biblia iskola negyedik szemeszteréhez érkeztünk. Ezen a héten átbarangolunk az Újszövetségen és a délutáni órákon a bibliafeltáró igehirdetésről tanulunk, azaz arról, hogyan is választjuk ki a vasárnapi igét és hogyan készítünk vázlatot az igehirdetéshez. A szünetekben zeng a dicsőítés, esténként pedig igazán mély beszélgetések alakulnak ki egy-egy ping-pong meccs után. Jó látni az arcokat. Figyelnek, nevetnek, tanulnak, dicsőítenek. Épülünk. Kint szép lassan mindent belep a hó, minket pedig szép lassan eltölt a Szent Lélek.”

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére