“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Rollerpályát építettek maguknak a fogyatékkal élők

Author: Főadmin Date: 2018. október 05., péntek 17:20

 

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat Szorgos Kezek Háza nappali ellátó intézményében október 5-én, pénteken 14 órakor átadták azt a rollerpályát, amit jelentős részben fogyatékkal élő barátaink építettek. 

A váci Szorgos Kezek Házában negyven fogyatékkal élő fiatallal foglalkoznak. A Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézményben ma adták át azt a rollerpályát, melyet a testileg és szellemileg sérült fiatalok a saját kezükkel építettek maguknak, s mostantól róják rajta a köröket. A Mentős közben lévő létesítmény ünnepségén Hári Tibor, a segélyszervezet főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Csiszér László énekes-zenész hálaadó koncertjét hallgathatták meg az esemény vendégei, közöttük Fördős Attila, Vác polgármestere.

Az első segítségre szoruló fiatalt 2006. február 2-án fogadta a váci Szorgos Kezek Háza. Az eltelt több mint tíz év alatt annyian jöttek, hogy mára az ellátottak száma eléri a maximumot, a negyvenet. A már nem tanköteles fiatalok itt napközbeni ellátást kapnak és folyamatosak a foglalkozások.

– Legtöbbjüknek a rollerezés a kedvenc sportja, innen jött az ötlet, hogy kellene építeni a kertben egy pályát – mesélte Csábi Szilvia intézményvezető. – Helyi vállalkozók és a cégek adományaiból, s ápoltjaink és szüleik keze munkájával született meg pár hónap alatt a 220 négyzetméteres pálya, melyet terveink és vágyaink szerint a váci fogyatékkal élők és egészségesek egyaránt használhatnak majd.

 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére