“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Missziós Nap Bicskén

Author: Főadmin Date: 2014. október 22., szerda 14:41

A mintegy harminc, Braziliából és Ukrajnából érkezett lelkész és gyülekezeti szolgáló azzal a céllal érkezett európába, hogy felmérjék, milyen közös, jövőbeni együttműködés alakítható ki a helyi gyülekezetekkel. Magyarország az egyik  állomása volt a több, környező országot érintő missziós útnak. A harminc küldött a délelőtti órákban Budapesten, és Tatabányán, két helyszínen tekintett bele az ott folyó misszós munkába. Tatabányán Varga Attila által vezetett gyülekezetplántálást, Budapesten pedig a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba folyó iskolagyülekezet munkáját tekintették meg, melyet Pollák Dávid iskolalelkész vezet. A közös ebédet követően a Baptista Egyház tevékenységét, Papp János egyházelnök, és Durkó István missziós igazgató mutatta be, majd ezután Kovács Bálint, a Baptista Romamissziós Bizottság vezetője a romák helyzetét vázolta fel közösségünkben, és beszélt az egyházon belül folyó munkákról. Gál Dávid, Steiner József, és Vas Renáta  a Baptista Szeretetszolgálat eddigi, és jövőbeni tervezett munkáiról beszélt, megemlítve a “B49 “iskolagyülekezetek tevékenységét is. A közös nap utolsó mozzanataként a vendégek kérdéseire válaszoltak az előadók. Legvégül pedig közös imádsággal és áldáskéréssel záródott a missziós nap. 






RELATED NEWS

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére