“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Megérkezett Texasból az amerikai baptisták segélyszállítmánya

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 26., szombat 15:14

 

A mintegy 85 millió forint értékű szállítmány elsősorban orvosi eszközöket, kötöző- és fertőtlenítőszert, gyermektápszert tartalmaz. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke a helyszínen a sajtó megjelent munkatársainak elmondta: az amerikai, texasi baptisták ajánlották fel segítségüket, és azzal a kérdéssel keresték meg a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezetőit, mire lenne a legnagyobb szükség? A 300 ezer dollár értékű adományt a texasi gyülekezetekben és az ottani kórházszövetségnél egy hét alatt gyűjtötték össze. Az adomány első felét a segélyszervezet önkéntesei várhatóan hétfőn juttatják el a horvátországi és a szerbiai migránsokhoz, az adomány másik részét pedig magyarországi rászorultakhoz, idősek otthonaiba, gyermekotthonokba és kórházaknak juttatják el. Az amerikai pilóták vállalták, hogy a magángépet térítés nélkül repülik át Magyarországra, így ez önmagában is sokmilliós adománynak számít.  A texasi baptisták a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat egyik legfontosabb partnereinek számítanak.      

 

 

 

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére