“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Már épül a Cipősdoboz Vár – a polgármester hisz az összefogás erejében

Author: Főadmin Date: 2015. november 23., hétfő 16:33

 

 

– Miért tartja annyira fontosnak a Cipősdoboz Akciót, hogy polgármesterként több ezer kerületi lakost, minden kisgyermekes családot levélben kért együttműködésre? Ez ugyanis egyedülálló az országban. 

– A XVI. kerületben hagyománya van az elesettek, rászorulók segítésének – mondta Kovács Péter. –  Minden évben, advent idején a Cipősdoboz Akcióban gyűjtünk, de van téli fűtési támogatásunk és karácsonyi csomag akciónk is. Hiszem, hogy az összefogás erejével tudunk segíteni, ezért kérek minden kisgyermekes családot arra, ha lehetősége van, segítsen.

– Mi indította erre? 

– A XVI. kerületben mindig is erős volt a szolidaritás… Talán nálunk az átlagnál jobban szituált emberek élnek, akik könnyebben megtehetik, hogy segítenek. Ez jó példa a felnövekvő generáció számára is.

– Várhatóan mennyi doboz gyűlik össze várhatóan a kerületben? 

– Remélem, hogy több ezer.

– A kerületben kik kapnak dobozokat? 

– A kerületben élő rászorultak kapnak ajándékot, akikhez a családsegítő szolgálattal és a hivatal szociális osztályával karöltve juttatjuk el a csomagokat. Mivel máshol még több rászorult van, ezért a Baptista Szeretetszolgálatnak adjuk át a fennmaradt cipősdobozokat, akik pontosan tudják, hogy hová továbbítsák azokat.

– Személyes érintettsége is van esetleg a Cipősdoboz Akcióval kapcsolatban? 

– Igen, a mi családunk is szokott néhány cipősdobozt készíteni ilyenkor.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére