“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Author: Főadmin Date: 2019. augusztus 13., kedd 09:55

 

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

A résztvevők Dnyipróból és Zaporizzsjából érkeztek Budapestre, akik mindannyian részt vettek a tavasszal megtartott kapcitás bővítési tréning-sorozaton. Vendégeink szociális területen dolgoznak. A négy napba sikerült egy elég komoly szakmai programot megvalósítani. A szeretetszolgálat bemutatta különböző területeit, kihangsúlyozva a projekt menedzsmenttel, a kommunikációval, a szociális intézmények alapításával és működtetésével kapcsolatos tevékenységeket.

Ellátogattunk egy, a szeretetszolgálat által fenntartott hajléktalanszállóra, és a szociális Segítő Központba is, ahol bepillantást kaptunk az intémények mindennapi életébe. Meglátogattunk egy profitorientált szervezetet, ahol nagyon sokat fordítanak alapítványok támogatására, tőlük a PR menedzsment témakörében hallgattunk meg egy előadást. Voltunk ifjúsági pontban, ahová a kallódó fiatalok térhetnek be, hogy az iskola után értelmesen töltsék el a szabadidejüket. Vendégeink találkozón vettek részt a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztályán, ahol a magyar állami illetve Ukrajna uniós támogatásáról esett szó, ellátogattunk a Nemzetközi Migrációs Szervezethez, ahol az Ukrajna elfoglalt területeiről megindult migránsok letelepedése volt az egyik fő téma. 

A találkozás fókuszában a szeretetszolgálat által szociális téren felhalmozott gyakorlati és elméleti tudás bemutatása, és átadása állt. Legfőbb üzenetünk az volt, hogy civil szervezetként folyamatosan kopogni kell a hivatalok ajtaján, és keresni a lehetőséget arra, miként lehet a kitalált célokat elérni, megvalósítani. „Ma is hallom kopogni a cipőmet, a hivatalok hosszú, üres folyosóin“, mondta az egyik kollégánk. Bár nem ezt kívánjuk az ukrán civil szervezetnek, de azt mindenképp, hogy legyen elég kitartás és erő bennük, hogy a lelkesedésükkel hasznos munkát tudjanak véghezvinni az általuk képviselt szociális területeken.

 


RELATED NEWS

Programvezetőnk, De Coll Ágnes újabb rangos elismerést vehetett át

Budapest – Dr. Pintér Sándor belügyminiszter miniszteri elismerést adományozott De Coll Ágnesnek, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programvezetőjének, amelyet Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár, az emberkereskedelem elleni küzdelem nemzeti koordinátora október 10-én, csütörtökön adott át.

A szeretet művészete: szakmai konferencia a szociális közfeladatokról

Gyula – Baptista szociális szolgáltatók szakmai fejlesztése a minőségi szolgáltatás érdekében címmel rendezett projektzáró konferenciát október 3-án és 4-én a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat.

Otthon nélkül maradt és segítséget vár a sokgyermekes pilisvörösvári család

Pilisvörösvár – A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést indított annak a sokgyermekes családnak a megsegítésére, amely nemrégiben tűzvész miatt veszítette el az otthonát.

Lap tetejére