“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Kubai ízek a CSÁO-ban

Author: Főadmin Date: 2015. február 11., szerda 17:32

Kubai ízek a CSÁO-ban

A Baptista Integrációs Központ a főváros 13. kerületében működteti a Családok Átmeneti Otthonát, ahol jelenleg iraki kurd, afgán, albán, kameruni, togói, elefántcsontparti , kubai, szír, palesztin és örmény menekült családok élnek, ők többségükben embercsempészek hálózatán keresztül érkeztek kiszolgáltatva hazánkba. A CSÁO pályázati forrásból a Berzsenyi Dániel Gimnázium közösségi szolgálatot végző tanulóival együttműködve szabadidős, közösségteremtő programot valósít meg: első alkalommal február 10-én, kedden délután a berzsenyis gimnazisták közreműködésével kubai ízekkel ismerkedhettek meg a különböző kultúrákból érkezett menekültek. Miközben az intézmény emeletén Ottero magyar fiatalok segítségével megfőzte Mórok és keresztények elnevezésű rizses, fekete babos, csirke- és sertéshúsos kubai ételkülönlegességét, a földszinten farsangi álarcokat készítettek a gyerekek, a nagyobbak pedig előadást hallhattak Magyarország farsangi népszokásairól. 

Markó Eszter szociális munkás elmondta: a tavaly alapított CSÁO-ban jelenleg telt ház van. A pogramot rövidesen újabb közös rendezvénnyel folytatják, készülnek a húsvétra, lesznek különböző kézműves és szabadtéri foglalkozások: a cél az, hogy megpróbálják a nehéz sorsú menekültek csoportját amennyire lehet, egymást elfogadni képes emberek közösségévé formálni, életüket jobbá, tartalmasabbá tenni amellett, hogy igyekeznek megismertetni az országot is, amelyben az elmúlt hónapokban átmeneti otthonra, menedékre leltek.     

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére