“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Kábítószer, alkohol és más függőségek: folytatódik a drogprevenciós program

Author: Főadmin Date: 2018. április 23., hétfő 12:48

 

Budapest – Folytatta drogprevenciós programját a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja. A munkatársak tevékenysége elsősorban a fiatalok védelmét célozza meg.  

A BSZ OSZSK az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával olyan drogprevenciós projektet (KAB - ME - KMR - 17 - A –­­­­­­ 001/0 – 2017) hajt végre, amely elsősorban fővárosi és Pest megyei középfokú oktatási intézmények diákjaihoz és pedagógusaihoz jut el, de természetesen a munkatársak nyitottak arra, hogy ha felkérés érkezik, más helyszínekre is ellátogassanak.

Az idei program a Momentán Társulat interaktív előadásával, Zacher Gábor toxikológus főorvos közreműködésével kezdődött el – február 20-án, délután a budapesti Ó utcába pedagógusokat vártak. A Drogcsúszda elnevezésű projekt az egészség- és személyiség-fejlesztés komplex módszereit ötvözi annak érdekében, hogy a leghatékonyabb módon nyújtson segítséget az oktatási intézmények diákjainak és pedagógusainak a drogprobléma kezelésében. Az iskolai prevenciós programok rövid lefutásúak, ezért a hosszú távú eredményesség szempontjából különösen fontos, hogy az érintettek helyben, lakóhelyükhöz legközelebb érhessék el a segítő helyeket, azaz a Baptista Szeretetszolgálat irodáit. Az interaktív foglalkozások hozzájárulnak a döntéshozatal, a problémamegoldó készség és a stresszkezelés játékos módon való fejlesztéséhez.

A program sikerét jelzi, hogy legutóbb a Komárom-Esztergom megyei Tát III. Béláról elnevezett általános iskolájának Egészségnapjára is meghívták Hentes Ildikó szakmai vezetőt egy előadásra, aki ezúttal a nyolcadik osztályosok előtt beszélt az alkoholfogyasztás veszélyeiről, hiszen „a kábítószer bármikor előszedhető probléma, ellentétben egy nagyságrendekkel nagyobb egészségügyi, szociális és gazdasági gonddal, amit az alkoholfogyasztás jelent”.

Az intézmény egyébként rendszeresen igénybe veszi a baptisták szakértelmét.

Hentes Ildikó szakmai vezető elmondta: amennyiben valamelyik Pest megyei vagy fővárosi oktatási intézmény, gyülekezet, közösség úgy gondolja, számukra fontos és hasznos lenne a programban való részvétel és helyt adnának az előadásoknak, jelezzék szándékukat a hentes.ildiko@baptistasegely.hu címen.

 

 

 

 



RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére