“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Author: Főadmin Date: 2021. szeptember 30., csütörtök 21:04

 

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.    


Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke nyitotta meg az eseményt, majd a kétnapos tanácskozás résztvevőit egy távoli üzenettel a rendkívüli szeretet és a meghatottság hangján Szenczy Sándor alapító, emeritus elnök, majd a helyszínen Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke imádsággal köszöntötte. Az első nap első előadását Kovács Viktória tartotta meg, aki a baptista egyház programjairól beszélt. Vass Rózsa, a segélyszervezet gazdasági ellenőre értelmezte hallgatóságával együtt a számviteli beszámolót, őt Nyers Zoltán gazdasági főigazgató-helyettes váltotta a mikrofonnál, aki a sikeres energiabeszerzésekről szólt.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója a jelenlegi és a tervezett fejlesztésekről, illetve más aktualitásokról tájékoztatott, egyebek mellett bemutatva a szervezet új fővárosi székházát, ahová talán még ebben az évben átköltözik a központi irányítás. Beszámolója után megnyílt a jubileumi fotósarok, és aki kedvet érzett hozzá, írhatott a hálafalra, vagy akár készíthetett videó üzenetet is. A délutáni programot csapatépítő játékkal nyitotta meg Szabó Márk, majd ismét Dr. Szilágyi Béla következett, aki szinte lehetetlenre vállalkozott, amikor megpróbálta összefoglalni a segélyszervezet elmúlt – nagyszerű sikerekben és rendkívüli nehézségekben egyaránt bővelkedő – negyed évszázadát. Pavelcze László veszélyhelyzet-kezelési igazgató barátjával és kollégájával, Klupács Péterrel az első segítségről szóló oktatási programra hívta fel a figyelmet igen „szívhez” szóló módon. A nap végéhez közeledve Pintér Béla gospel énekes eresztette ki a hangját és adott remek koncertet, aki után Varga György lelkész és felesége, Anikó tartott előadást a párkapcsolatokban rejlő nehézségekről és lehetőségekről.

A második napot Dr. Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat országos hitéleti igazgatója nyitotta meg tanulságokat kibontó szavaival, majd következett a konferencia vendég előadója, Pál Feri atya, aki a kiégés megelőzéséről, a szenvedély tüzének fenntartásáról beszélt a tőle megszokott humorral és átéléssel. Aki úgy gondolta, dedikáltathatta az atya könyveit. Folytatásként Dr. Szabó Csaba, a segélyszervezet oktatási főigazgatója foglalta össze mindazt, amit a Baptista Szeretetszolgálat „hittel és szakértelemmel” végzett az elmúlt tíz évben, amióta iskolák fenntartója is, majd Durkó István, a baptista egyház missziói igazgatója beszélt.

Gál Dávid ügyvezető igazgató színes történetek füzérével érkezett, s arra kérte az elmúlt huszonöt év egy-egy szereplőjét, néhány szóval idézze fel azt a küldetését, amely talán a legnagyobb kihívást és élményt jelentette számára. Elsősorban a vidám emlékeket kereste szavaival Révész Szilvia, Révész Lajos, Dr. Szilágyi Béla, Szilágyi Lilla, Baczkó Zsuzsanna, Tihanyi Tamás és Petró László, mielőtt a segélyszervezet elnöke lezárta volna az idei, jubileumi konferenciát. 

Fotók: Szabó Levente

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére