“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Fejlesztések előtt az ötéves Tábitha Gyermekhospice Ház

Author: Főadmin Date: 2016. szeptember 10., szombat 17:41

 

A Tábitha Gyermekhospice Ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Törökbálinton, a Bartók Béla utcában, miután Galambos László, az alapító családi házát ajánlotta fel és a működést is finanszírozta. A létesítményt azóta a Tábitha Non Profit Kft. üzemelteti, amelynek új tulajdonosa, a Baptista Szeretetszolgálat stabil, átlátható pénzügyi háttér mellett a független szakmai munka körülményeit is biztosítja.

A Tábitha Gyermekhospice Ház 24 éves korig ingyenesen támogatja a betegeket és családtagjaikat, professzionális munkája és elhelyezkedése miatt is jelentős szerepet vállalva a halálos vagy életet korlátozó betegségben szenvedő gyermekeknek nyújtott segítségben. Az alapítás óta eltelt öt esztendő alatt a házban ápolt betegek diagnózisainak mintegy egyharmada onkológiai, kétharmada egyéb (neuromusculáris, cardiovasculáris, központi idegrendszeri és tárolási) betegségekre utalt. A ház munkatársai több mint 160 családnak segítettek, amelynek során a ház „páciens napjainak” száma – a családtagok elhelyezését nem számítva – meghaladta a 3500-at. „Magyarország teljes területéről fogadjuk a gyerekeket és soha nem utasítunk vissza senkit, aki jogosult a szolgáltatásunkra. A kezdet a szakmai félreértések és a gyermekhaláltól való társadalmi félelem miatt volt elsősorban nehéz”, mondja Dr. Benyó Gábor orvosigazgató.

Az ötödik születésnap ünnepségét szeptember 10-én, szombaton 16 órától rendezték Törökbálinton, a Tábitha Gyermekhospice Házban. Mások mellett ott volt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Aradszki András államtitkár, Beneda Attila és Nyitrai Imre helyettes államtitkár, Galambos László alapító, Jens-Joergen Pedersen, a Velux Foundation programigazgatója, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Elek Sándor polgármester és Szentes Tamás országos tisztifőorvos.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd az alapító, Galambos László informatikai vállalkozó beszélt. „Fontosak azok a dolgok, amiket másokért teszünk”, jelentette ki, majd édesapjára emlékezett, szólt a veszteség fájdalmáról, a halálról, Istenről. Gál Dávid ezután rendhagyó fórumbeszélgetésre invitálta Benyó Gábor orvosigazgatót, Szenczy Sándort és Jens-Joergen Pedersent.    

Az eseményen jelentették be: tovább fejlesztik a törökbálinti intézményt, hogy hazánk legnagyobb gyermekhospice házában 10 férőhelyen még több család részesülhessen segítségben. Az ellátás további fejlesztését, az átépítést és bővítést a törökbálinti önkormányzat támogatása és a dán Velux Foundation több mint 226 millió forintos pályázati támogatása teszi lehetővé.     

 

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére