“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Építkezzünk együtt! Akció a Tábitha Gyermekhospice Házért

Author: Főadmin Date: 2017. szeptember 13., szerda 14:20

 

Törökbálint – Szeptember 13-án útjára indult az akció, amelynek célja a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház újjászületése. Egy új épület felépítéséhez járulhat hozzá az a nagylelkű támogató, aki téglákat vásárol a rövidesen kezdődő munkálatokhoz. 

 

Egy tégla 1000 forintba kerül – a segítség nyomán pedig a kis betegek szép és korszerű környezetben, gondos ápolás mellett várhatják a gyógyulást, reménykedhetnek abban, hogy egykor majd idős felnőttként hálával gondolhatnak azokra, akiket ez megillet.

Legyen Ön is közöttük!    

Vujity Tvrtko televíziós újságíró, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete már korábban is sokat tett a Tábitha-házért. Minap egy újabb ötlettel állt a közvélemény elé. Ha az akció linkjére (http://epitkezzunk.tabitha.hu)  kattint az adományozó, kiválaszthatja a tégláját, s oklevelet kap arról, hogy segített. Ezen kívül azt is megtudhatja, hogy téglái a hospice ház pontosan melyik szárnyában találhatóak majd.

Aki 100 téglát vesz egyszerre és hozzájárul közzétételéhez, annak nevét bronztáblára vésik, a táblát az új épület falán helyezik el. A rendszer professzionális technikai háttérrel üzemel, a téglákért átutalt pénz azonnal maradéktalanul a rászoruló kicsik ellátását segíti. Az akció háziasszonyának szerepét Nemes Anna televíziós újságíró vállalta magára.

 

 

A Tábitha Gyermekhospice Ház története

 

A Tábitha Gyermekhospice Ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Törökbálinton, a Bartók Béla utcában, miután Galambos László, az alapító családi házát ajánlotta fel és a működést is finanszírozta. A létesítményt azóta a Tábitha Non Profit Kft. üzemelteti, amelynek új tulajdonosa, a Baptista Szeretetszolgálat stabil, átlátható pénzügyi háttér mellett a független szakmai munka körülményeit is biztosítja.

A Tábitha Gyermekhospice Ház 24 éves korig ingyenesen támogatja a betegeket és családtagjaikat, professzionális munkája és elhelyezkedése miatt is jelentős szerepet vállalva a halálos, vagy életet korlátozó betegségben szenvedő gyermekeknek nyújtott segítségben. Az alapítás óta eltelt hat esztendő alatt a házban ápolt betegek diagnózisainak mintegy egyharmada onkológiai, kétharmada egyéb (neuromusculáris, cardiovasculáris, központi idegrendszeri és tárolási) betegségekre utalt. „Magyarország teljes területéről fogadjuk a gyerekeket és soha nem utasítunk vissza senkit, aki jogosult a szolgáltatásunkra. A kezdet a szakmai félreértések és a gyermekhaláltól való társadalmi félelem miatt volt elsősorban nehéz”, mondja Dr. Benyó Gábor orvosigazgató.

Nemrégiben jelentették be: tovább fejlesztik a törökbálinti intézményt, hogy hazánk legnagyobb gyermekhospice házában 10 férőhelyen, még több család részesülhessen segítségben. Ennek érdekében a település központjában egy új, korszerű Tábitha-ház építése kezdődhet meg rövidesen. Az építkezést és az ellátás további fejlesztését a téglák megvásárlásáért indított akció mellett a törökbálinti önkormányzat és a dán Velux Foundation támogatása teszi lehetővé.

 

 

 

 


RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére