“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egy nap, amelynek nem voltak vesztesei

Author: Főadmin Date: 2016. május 13., péntek 15:04

 

Velencéről, Sárosdról, Törökszentmiklósról, Tiszaroffról és Kisújszállásról érkeztek csapatok (ketten másodikosok, ketten pedig harmadikosok voltak az iskolai együttesekben) Seregélyesre azért, hogy számot adjanak a játékos, interaktív feladatok megoldásával mindarról, amit a kereszténységről tudhatnak a fiatalok a bibliaismereti foglalkozásokon elsajátítottak nyomán. Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziós igazgatója köszöntötte a rendezvény résztvevőit, s elmondta: maximális törődést és kedvességet tapasztalt a vendéglátók részéről, s örömmel látta, hogy az év során elvégzett munka milyen remek versenyt eredményezett. Mindez élményt jelentett kisdiáknak és felnőtt kísérőnek egyaránt.

Kótajban korábban már rendeztek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények tanulóinak országos bibliaismereti versenyt. Ezúttal Buzáné Penzer Anikó, a seregélyesiek tanítója gondolta úgy, érdemes lenne egy „házi versenyt” rendezi, amelyre aztán az érdeklődés hatására más iskolákból is hívtak csapatokat. Így őket, a seregélyesieket külön értékelték, a többiek közül pedig a velenceiek „A Szent Sátor” elnevezésű összeállítása végzett az élen az ugyancsak velencei „Rebeka” nevű csoport előtt, harmadik helyen a tiszaroffi „Mustármag” végzett. Amíg a fiatalok vetélkedtek, addig a felnőtt kísérők a helyi Tájházat látogatták meg, de szerveztek a nagyon sok jó válasz értékelésének idejére kézműves foglalkozást, előadást is, így színesítve a programot.  

A siker ellenére a közös énekléssel, imával bevezetett kihívásnak nem az eredmény, hanem az együttlét, egymás megismerése és elfogadása adta meg az igazi rangját. Ezt hangsúlyozta Sajtos József iskolaigazgató is. És bár egyébként a versenyen a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő oktatási intézmények csapatai vettek részt, a kisdiákok legtöbbje nem vallásos, vagy éppen más keresztény felekezetű családból érkezett a Fejér megyei településre.          

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére