“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Egy nap a leendő önkéntesekért

Author: Főadmin Date: 2016. szeptember 24., szombat 18:34

 

A Nap Utcai Baptista Gyülekezet címén várták azokat, akik önkéntes tevékenységet szeretnének végezni, vagy csak érdeklődtek, ismerkedtek a lehetőséggel, a szociális intézményekben folyó munkával. Simon Norbert az egyház, Miletics Marcell a segélyszervezet nevében köszöntötte a résztvevőket, akik elsőként Simon Norbert tájékoztatóját hallgatták meg  az önkéntes tevékenységről, majd őt Horváth Sándor intézkedés-taktikai előadása követte. Ghyczy Gellért a hajléktalanokkal foglalkozó intézményekről és a menekültek ellátásáról beszélt, a családok átmeneti otthonait és az anyaotthonokat Boncz Zoltán, Heizer Kornél és Bartolák Pál mutatta be. Opauszki György az idősek, Krisztián Mária a fogyatékosok, Szabó Andrea pedig a szenvedélybetegek ellátásáról tartott előadást. A leendő önkéntesek napját a Herencsárné Klug Györgyi vezette bemutató zárta, aki az adományosztás gyakorlati teendőivel ismertette meg az érdeklődőket.

Az intézményvezetők az eseményen egybehangzóan hangsúlyozták, mennyire sokat jelent számukra az önkéntes munka, mennyire fontos elem e tevékenység a szociális hálózat rendszerének felépítésében, működésében. A szervezők elképzelése az, hogy a jövő évben a jelentkezők képzésének előtérbe helyezésével tábort szerveznek a leendő önkénteseknek.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére