X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

#ClimateOfChange Vitaverseny jelenlegi állása - 1. Forduló

Author: Főadmin Date: 2021. március 12., péntek 12:47

A #ClimateOfChange nemzetközi kampány keretében rendkívül sokat foglalkozunk a kultúrateremtés fogalmával. Az emberi jellemet alapvetően meghatározza, miképp gondolkodunk, cselekszünk, beszélgetünk, és adott esetben vitázunk a társadalmunkat és a Földünket érintő globális kérdésekről. Ráadásul még ennél is fontosabb, milyen kultúrát tudunk átadni a felnövekvő generációnak, melyet impulzusok tömege terelget, befolyásol minden nap. 

Hazánkban elindítottuk a középfokú és felsőoktatási intézmények országos vitaversenyét. Az első fordulóban közel száz középiskolás diák folytatott le online vitákat „pro”, illetve „kontra” érveket ütköztetve alapvetően a következő tételmondatról: „A klímaváltozás egy valós probléma, ami azonnali és egységes lépéseket igényel az EU államaitól.” Órákon át taglalható a kérdéskör, ezért is elképesztően izgalmas, amikor szakmai bírák jelenlétében három felszólaló diák egyenként három percben, valamint szabadvita keretében mondhatja el a kutatásain és tényeken alapuló érveit. 

A következőkben még két fordulót rendezünk meg, amelynek során – a pontszámok alapján – a három legjobb csapat közül emelkedik ki a nemzeti győztes, amely lehetőséget kap majd arra, hogy az európai uniós #ClimateOfChange kampány tizenhárom partnerországának győztesével mérje össze tudását Brüsszelben. 

 

Jó felkészülést és izgalmas vitákat kívánunk a versenysorozat résztvevőinek!  


A #ClimateOfChange programról részletes információk a www.baptistasegely.hu/coc, illetve a www.climateofchange.info/hungary oldalon találhatóak.

 

 

RELATED NEWS

Békésen megkezdődhet egy újabb, negyven személyes CSÁO építése

Békés – Rövidesen egy újabb Családok Átmeneti Otthonával bővülhet a baptista intézmények nagy családja, a közeli jövőben megkezdődhet az építkezés!

VITAVERSENY TÉMABEJELENTÉS - FELSŐOKTATÁS

Bejelentjük a #ClimateOfChange vitaverseny felsőoktatási fordulójának első témáját.

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Lap tetejére