“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Célba értek az adományok

Author: Főadmin Date: 2019. december 13., péntek 14:07

 

Jó példa arra, hogy milyen fontosak és mennyire "működnek" a közös értékek....

A pécsi Cserepka Iskola (Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola) által gyűjtött élelmiszeradományokat elszállították a beregi térségben levő Tiszaszalkára. A Cserepka Közösség 3139,5 kg élelmiszert rakott dobozokba, amelyeket december 9-én osztottak ki.
Örülünk, hogy ilyen módon segíthettünk. Kiváltság számunkra, hogy személyes kapcsolat is kialakulhatott a két intézmény között. Az adománygyűjtésben való önkéntes részvétel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével valósulhatott meg összehangolt, előkészített munka eredményeként.
Iskolánkban az önkéntesek koordinálását (diákok, tanárok, munkatársak), az egész adománygyűjtés nyomon követését Kis-Nagy Mercédesz iskolatitkár végezte. Ő számolt be a tapasztalatairól, a gyűjtésről, az adományozás hátteréről.
„Az nem volt kérdés, hogy részt vennék-e benne, hiszen évek óta életem része a rászorultak támogatása. Ehhez az adománygyűjtéshez viszont másképp kellett hozzáállnom, mint általában a segítségnyújtáshoz. A gyűjtési feladat itt összetettebb volt, több területre fókuszált. Egy kidolgozott rendszer szerint kellett csapatot felállítani és mozgatni három helyszínen folyamatosan.
Az önkéntes diákok, tanárok, munkatársak örömmel vállalták a munkával járó kihívást.
Minden adományért hálásak voltunk, különleges tapasztalat számunkra a végső eredmény. Munkánk lényegét akkor láthattuk igazán, amikor személyesen adtuk át a csomagokat. Sok szeretettel teli, őszinte, mély pillanatot őrzök a szívemben.”

„Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe, a mellyel ti mértek.”

(Lukács evangéliuma 6: 38)

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére