“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Brit jótékonysági mozidélután Paddington macival

Author: Főadmin Date: 2015. február 23., hétfő 11:53

Brit jótékonysági mozidélután Paddington macival

A jótékonysági filmvetítés ötlete a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz akciója során merült fel, melyben a Nagykövetség és a Provident is részt vett cipősdoboznyi ajándékok készítésével. A két szervezet a karácsonyi készülődés során egy különleges élményt szeretett volna ajándékozni az akcióban résztvevő gyermekeknek, akik csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem jutnak el moziba.

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, a Brit Kereskedelmi Központ és a British Council csatlakozásával pedig egy igazi brit kezdeményezéssé nőtte ki magát az esemény, amelynek létrejöttét a film forgalmazója, az A Company Hungary és a Cinema City mozihálózat is segítette.

Az esemény kapcsán Jonathan Knott brit nagykövet hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia a világ élvonalába tartozik az alapvető emberi jogok elősegítése, a társadalmi felelősségvállalás, a kisebbségi csoportok és a hátrányos helyzetű személyek integrációja terén.

„Úgy gondoljuk, hogy mindent meg kell tennünk a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felzárkóztatása érdekében, hogy kortársaikkal szembeni hátrányukat csökkentsük, és minden gyermek ugyanolyan esélyekkel indulhasson az élet minden területén.

A Brit Nagykövetség számos olyan szervezetet és kezdeményezést támogat, amely a magyarországi kisebbségi csoportok társadalmi integrációját és az emberi jogok minél szélesebb körben való terjesztését szolgálja, többek között a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójában is aktívan részt vettünk. Szerettünk volna még többet adni ezeknek a gyerekeknek. Reméljük, hogy Paddington maci kalandjait a magyar gyerekek is ugyanúgy szívükbe zárják, mint brit kortársaik.” – mondta a nagykövet.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy magánemberként és cégvezetőként is kiemelten fontosnak tartja a sérült és hátrányos helyzetű gyermekek támogatását.

„Mivel vállalatunk is brit háttérrel rendelkezik, így már csak ezért is természetes volt számunkra, hogy csatlakozunk az akcióhoz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a tavalyi év végén a Cipősdoboz akció során munkatársaink felajánlásának köszönhetően több mint 2200 csomagot juttathattunk el a Baptista Szeretetszolgálat segítségével azoknak, akiknek erre a legnagyobb szüksége van. A tárgyi ajándékok mellett azonban legalább annyira fontos, hogy a gyermekek élményekkel is gazdagodjanak, amire ez a remek mesefilm kiváló alkalmat kínál.” – mondta el vezérigazgató.

„A Baptista Szeretetszolgálat több ezer hátrányos helyzetű gyermek szociális ellátását és oktatását végzi napi szinten. A segélyszervezet partnereivel közösen folyamatosan azon dolgozik, hogy intézményrendszerében lévő nehéz sorsú gyermekek számára minél több szociális és kulturális felzárkóztató programot valósítson meg. A jótékonysági mozidélután olyan inspiráló, szórakoztató kulturális élmény, ami igazi örömet szerez a gyerekeknek, éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy a Brit Nagykövetség kezdeményezésére megvalósulhatott." – hangsúlyozta Szenczy Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke. 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére