“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista segítség az almatermelőknek és a rászoruló családoknak

Author: Főadmin Date: 2014. október 07., kedd 13:06

Az első adományokat kedd délelőtt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök-lelkésze adta át a sajtó jelenlétében a kőbányai Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola sajátos nevelési igényű diákjainak. Az átadáson az ügy fontossága miatt jelen volt Dr. Simon Attila István, a minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint Révész Máriusz kőbányai országgyűlési képviselő is.

A kőbányai diákok mellett egy VIII.kerültei és egy XX.kerültei baptista középiskola 900 diákja is 6-6 kg almával térhetett haza az iskolából kedden. A fővárosi diákon túl öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei (Kisújszállás, Tiszaroff, Törökszentmiklós) és négy Fejér megyei (Sárosd, Seregélyes) baptista fenntartású oktatási intézményben több mint kétezer diák kap adományt a  napokban a szabolcsi almákból. Az oktatási intézmények mellett a Baptista Szeretetszolgálat több száz fővárosi rászoruló családhoz is eljuttatja a magyar étkezési almákat. Az almákat a segélyszervezet az 1%-os adófelajánlásokból érkezett támogatásból vásárolta.

 

RELATED NEWS

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére