“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista oktatás és honvédelem: együttműködés a Kadét Programban

Author: Főadmin Date: 2018. augusztus 30., csütörtök 21:25

 

Budapest – A Katonai alapismeretek elnevezésű tantárgy oktatásával minap egy kiváló fővárosi baptista oktatási intézmény is bekapcsolódott a Magyar Honvédség úgynevezett Kadét Programjába.


Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást augusztus 30-án, csütörtökön az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a „Budapest” Baptista Szakgimnázium, Gimnázium és Sportiskola. A hosszú távú közös munka jegyében Szűcs Imre ezredes, a katonai szervezet parancsnoka, Gál Dávid, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, valamint Jaksa Tibor intézményvezető kötötte meg az egyezséget. Ennek értelmében az idei tanévtől a diákok a Magyar Honvédség Kadét Programjának keretén belül katonai alapismeretek tantárgyat is tanulhatnak. A tantárgyat Tahi-Keresztény Norbert hadnagy oktatja majd, aki pedagógus diplomával rendelkezik, valamint jelenleg egyik fő feladataként hadisírgondozással is foglalkozik, így jó kezekben lesznek az érdeklődő fiatalok.

A közös munka célja a diákok öntudatra, valamint hazaszeretetre nevelése, emellett fontos, hogy a fiatalok kézzelfogható és valós tudást, értékeket kapjanak, amit a katonai pályán kívül a mindennapi életben is hasznosíthatnak majd.

Egyik aláíró fél számára sem ismeretlen terep a katonaság, hiszen Jaksa Tibor intézményvezető önkéntes tartalékosként jól ismeri a rendszert, Gál Dávid ügyvezető igazgató pedig segélymunkásként a múltban többször vett részt közös missziós békefenntartó feladatok veszélyes végrehajtásában a Magyar Honvédség katonáival – például Afganisztánban. Gál Dávid az eseményen beszélt a segélyszervezet Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjáról is, amely elsősorban a honvédség, a rendvédelmi szervek, a mentők tagjainak támogatását tűzte ki célul immár sok évvel ezelőtt és ez az együttműködés mára rendkívül értékesnek és széles körben elismertnek bizonyult.




RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére