“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

Baptista intézmények is segítik a diákok kötelező közösségi szolgálatát

Author: Főadmin Date: 2016. február 15., hétfő 12:47

 

 

A MOL Új Európa Alapítvány 2014 őszén az iskolai közösségi szolgálat támogatására indította el „KÖSZ!” elnevezésű programját. A kezdeményezés célja, hogy a középiskolai diákoknál elősegítse a 2016. évtől az érettségi feltételének számító iskolai közösségi szolgálat teljesítését.A 15-17 éveseknek szóló iskolai közösségi szolgálat olyan anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, amit a diákok a helyi közösség vagy egy rászoruló csoport javára végeznek. A 2016-ban érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kell igazolniuk. Hosszú távon cél a diákokkal az empátia, a szolidaritás és az „adás” kultúrájának megismertetése.

Az Új Európa Alapítványnál 101 pályázat nyert támogatást, amelyben 48 nagyprojekt szerepel. Ezek egyike a budapesti Baptista Integrációs Központ (BIK)Használd a szakmád!”elnevezésű nagyprojektje. A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium szakácsnak tanuló diákjai a BIK által fenntartott hajléktalan átmeneti szállásokon és a családok átmeneti otthonaiban is segítenek. Főzőbemutatót és kóstolót tartanak olyan ételekből, amelyeket egyszerű alapanyagokból, olcsón el lehet készíteni, de mégis egészségesek és finomak. A megfőzött ételek receptjeit kis füzetben gyűjtik össze, s ezeket a családok és a gondozottak magukkal vihetik.

RELATED NEWS

Vízkereszt-napi istentisztelet a szigetszentmiklósi baptista gyülekezetnél

Koncertshow a jótékonyság jegyében

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 16. alkalommal hirdette meg Cipősdoboz Akcióját, melynek eredményeként 60 260 ajándékkal teli doboz gyűlt össze, mondta el köszöntőjében Gál Dávid ügyvezető igazgató 2019. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában az „Igazából karácsony” címmel megrendezett Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) koncertshow megnyitóján.

A 2019-es esztendőben is nagy sikerrel zárt a Cipősdoboz Akció. Köszönjük!

Budapest – Több mint 60 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2019-es évben a jótékonysági programot 16. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció bázisa idén is a budapesti Deák tér melletti Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, országszerte már 350 helyen vártuk az adományokat.

Lap tetejére