X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

Baptista intézmények is segítik a diákok kötelező közösségi szolgálatát

Author: Főadmin Date: 2016. február 15., hétfő 12:47

 

 

A MOL Új Európa Alapítvány 2014 őszén az iskolai közösségi szolgálat támogatására indította el „KÖSZ!” elnevezésű programját. A kezdeményezés célja, hogy a középiskolai diákoknál elősegítse a 2016. évtől az érettségi feltételének számító iskolai közösségi szolgálat teljesítését.A 15-17 éveseknek szóló iskolai közösségi szolgálat olyan anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, amit a diákok a helyi közösség vagy egy rászoruló csoport javára végeznek. A 2016-ban érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kell igazolniuk. Hosszú távon cél a diákokkal az empátia, a szolidaritás és az „adás” kultúrájának megismertetése.

Az Új Európa Alapítványnál 101 pályázat nyert támogatást, amelyben 48 nagyprojekt szerepel. Ezek egyike a budapesti Baptista Integrációs Központ (BIK)Használd a szakmád!”elnevezésű nagyprojektje. A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium szakácsnak tanuló diákjai a BIK által fenntartott hajléktalan átmeneti szállásokon és a családok átmeneti otthonaiban is segítenek. Főzőbemutatót és kóstolót tartanak olyan ételekből, amelyeket egyszerű alapanyagokból, olcsón el lehet készíteni, de mégis egészségesek és finomak. A megfőzött ételek receptjeit kis füzetben gyűjtik össze, s ezeket a családok és a gondozottak magukkal vihetik.

RELATED NEWS

Jótékonysági Mikulásnap a Fővárosi Nagycirkuszban és az Óriáskeréknél

Budapest – Mikulásnap alkalmából idén is hátrányos helyzetű gyermekek és nagycsaládok számára szervezett nagyszerű programokat a Baptista Szeretetszolgálat.

Legjobbjainkat köszöntöttük: átadtuk a 2019-es év oktatási és szociális díjait

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban elismerő díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégákat elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. A 2019-es év díjait december 2-án, hétfőn délután adtuk át.

Advent - Elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója

Budapest, 2019. november 29., péntek (MTI) - Pénteken kezdetét vette a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén több mint hatvanezer doboznyi ajándék összegyűjtését tűzte ki célul a szervezet.

Lap tetejére