“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Az Utcafront készül a télre, várják az adományokat!

Author: Főadmin Date: 2016. október 26., szerda 11:24

 

A tél kezdetén, az esetleges nagy hideg miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre és megakadályozzuk a tragédiákat, a közöny ellen tenni kell.  Az idei télen is előfordulhat, hogy a hirtelen lehűlés életveszélybe sodorja a hajléktalanokat és mindazokat, akiket az utcán ér az éjszaka. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója november 1-től hétfőtől péntekig napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Rövidesen elindul tehát a krízisautó, folyamatosan járja majd a fővárosi helyszíneket, hogy segítsen a rászorultakon. Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, intézkednek. Miletics Marcell, az Utcafront igazgatója arra figyelmeztetett, nem lehetünk közönyösek, oda kell figyelnünk a környezetünkben élő idős és mélyszegélységben élő emberekre, hiszen sokan saját lakásukban is veszélybe kerülhetnek. Tavaly is volt, akit csak az utolsó percekben sikerült megmenteniük. A szakember hangsúlyozta, ahhoz, hogy segíteni tudjanak, továbbra is nagy szükség van az adományokra: meleg ruhát, azaz sapkát, sálat, kesztyűt, zoknit, kabátot, pokrócot, hálózsákot várnak, hogy azokat továbbadhassák azoknak, akiknek ez a túlélést jelentheti. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt. (Munkaidő után a Kolozsvári utca felőli bejáratnál. Az Utcafront munkatársai az adományokért a krízisidőszakban a sürgetőbb feladatok miatt sajnos nem tudnak címre menni.)     

További információért Csordás Eszter, az Utcafront szolgálat igazgató-helyettese hívható a 06-1-2609855-ös telefonszámon.    

 

     

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére