X

“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Belföld

Átadták a Hegymenet Klubot Hatvanban

Author: Süni Date: 2014. január 21., kedd 11:48

Az ünnepségen beszédet mondott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan város polgármestere, valamint Somogyi Mária intézményvezető. Köszöntőbeszéde után Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat lelkész elnöke megáldotta a Hegymenet Klub épületét, ellátottjait és munkatársait.

2012-ben az Észak-Magyarországi Operatív Program egyik pályázatának köszönhetően közel 100 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést sikerült elnyernie. 2012. december 1 óta már két szociális szakfeladatot lát el az intézmény: a fogyatékos személyek (és nem csak az értelmi fogyatékkal élők) nappali ellátását.

2013 decemberében, szintén pályázati támogatásnak köszönhetően egy több száz négyzetméteren felújított, akadálymentesített, modern és minden szakmai igényt kielégítő új épületre kapott használatba vételi engedélyt.

A jövőbeli tervek között szerepel a szociális étkeztetés megszervezése, illetve három családi napközi létrehozása, melyből kettő az iskoláskorú gyermekes családoknak és egy családi napközi pedig az óvodáskorú gyermekek szüleinek nyújtana segítséget.

RELATED NEWS

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére